Collage: Betjent Mohamed Mohamed Noor, afdøde Justine Damond; Se evt. Morten Uhrskov

I 2017 våkner en australsk kvinne Justine Damond opp av lyder som hun tror kan være en voldtekt. Hun ringer politiet  i Minneapolis og går ut for å møte dem. Men i det hun lener seg mot bilen på førersiden, skyter sidemannen henne ned. Det er somaliske Mohamed Mohamed Noor, den første politibetjent med somalisk bakgrunn i Minneapolis.

Nedskytingen er helt uforståelig. Noor tas ut av tjeneste og blir stilt for retten. Han får 12,5 år, hvilket forteller at det ikke var formildende omstendigheter.

Damond gjorde sin samfunnsplikt og for det mistet hun livet. Hun skulle giftet seg om bare noen uker.

I stedet ble det begravelse. I den forstand hadde hennes død noe til felles med George Floyds: i hans tilfelle en bagatell – en falsk tyvedollarseddel, i hennes en betjent som ikke kunne jobben.

Begge skjedde i Minneapolis. Men det var ingen som demonstrerte for Damond. Derimot var det noen som demonstrerte for Noor under rettssaken: Det somaliske samfunnet i Minneapolis mente han fikk en urettferdig behandling.

“News of Noor’s guilty verdict has sent shockwaves and sparked outrage in the Somali community. Many community members say Noor’s trial exposed systemic racism in the justice system and widened a deep rift between the community and law enforcement. They also worry that the ruling will deter young people from joining the police force. Others have raised concerns about the third-degree murder conviction, demanding an outside investigation and calling for the reopening of Noor’s case.

Meanwhile, Minneapolis leaders are redoubling efforts to reach out to the Somali community since the verdict, hoping to work out their differences and do some damage control. They expect to meet with the Somali American Police Association (SAPA) and sit down with leaders of the Somali community for iftar, the fast-breaking meal by Muslims observing Ramadan, the month of daily fasting.” (Star Tribune, 9. maj 2019)

 

Document skrev mye om denne saken:

Når utelatelser slår ihjel fakta 

Når sannheten gjør vondt

Politisjefen i Minneapolis tvunget til å gå av

 

Forhåndsbestill Islamismen i Sverige her!