Den ungen aktivist Greta Thunberg har meninger også om det svenske valget. Foto: Erik Simander/TT via AP

Klimaaktivisten Greta Thunberg oppsummerer det svenske valget, og konkluderer med at landet nå er blitt «fascistisk». Dette skyldes angivelig den borgerlige valgseieren.

Som kjent gikk de borgerlige av med seieren i det svenske riksdagsvalget tidligere denne uken. Dermed må den rødgrønne blokken forlate regjeringsposisjonen, og heretter se på at blant annet Sverigedemokraterna får en viktig rolle i styringen av landet.

Dette er tungt å fordøye for klimaekstremist Greta Thunberg, som også har vist seg å stå for generelt venstreekstreme synspunkter på det meste som har med politikk å gjøre. Blant annet har hun tidligere uttalt at Sverige fører det hun kaller en «rasistisk og kolonialistisk politikk».

Nå kommenterer hun det nylig avholdt valget, og Samnytt refererer Thunbergs utspill:

I ett utspel på sociala medier hävdar den 19-åriga klimataktivisten Greta Thunberg att Sverige har blivit fascistiskt.

Slik ser det ut på Twitter:

 

Samnytt deler mer av det lett bisarre tankegodset som bobler i venstreekstreme kretser i Sverige etter valget:

I kölvattnet av valet ska Sverige nu ha förvandlats till en fascistisk stat där nazister lurar bakom varje hörn och demokratin är mer eller mindre avskaffad, detta om man får tro många av de självutnämnda experter tillika «kändisar» som nu oombedda basunerar ut sina utlåtanden.

Sentralt i denne spesielle ettervalgs-prosessen står en velkjent person:

En av dessa är Greta Thunberg, eller förmodligen någon av hennes föräldrar.

I utspelet uppmanas till att «vägra normalisera det som händer nu i Sverige», det vill säga hur svenska folket röstat i ett demokratiskt val, och «vägra normalisera hat, hot, lögner och fascism», att den förhållandevis mjuka linje det konservativa blocket står för och i en nordisk och europeisk kontext är en normalisering skulle utgöra «fascism».

Thunberg vil med andre ord ikke akseptere valgresultatet som «normalt», og mange vil tolke hennes utsagn som langt på vei en oppfordring til å underkjenne resultatet av et demokratisk valg.

Samnytt antyder for øvrig at Greta Thunberg selv ikke nødvendigvis mener så veldig mye om det ene og det andre. Men at hun på nokså tragisk vis har havnet i rollen som talerør for sine kyniske og venstrevridde foreldre og andre ekstrem-aktivistiske krefter som står i kulissene bak henne.

Moren, Malena Ernman, har til og med utgitt en nokså selsom bok om datteren, i det mange oppfatter som et kynisk forsøk på å tjene mest mulig penger på medieinteressen omkring jenta.

Greta Thunberg selv har ikke gitt noen definisjon av hva hun legger i «fascisme».

Men det forhindrer ikke henne (eller de som styrer henne) fra å bruke dette politiske skjellsordet ordet flittig, noe de  for øvrig har til felles med store deler venstresiden. Det meste man ikke liker i de politisk korrekte kretser, er i ferd med å stemples som mer eller mindre «fascisme».

Les også: 

Greta Thunbergs kommunisme for klimaet

 

To gode bøker av Kent Andersen, bestill dem her:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp Kents bok her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.