Greta Thunberg som helgen. Maleri av Mats Hermasson, skjermdump Samnytt

Presten Mats Hermasson har laget ikon-lignende bilder, som nå stilles ut i Masthuggskyrkan. Vi får se Greta Thunberg som helgen, og Jesus med Pride-symbolet.

Bland annat framställs Jesus som fånge med rakat huvud och en rosa triangel på fångdräkten, vilket var en symbol för homosexuella under Förintelsen. På en annan bild har Jesus en regnbågsflagga som symbol på sin tröja, och håller i en uppslagen bok med orden ”Jag säger dig var inte rädd”.

Ikke alle er like begeistret over fremstillingen av Jesus som homo-ikon. Politiet måtte avbryte en demonstrasjon mot utstillingen, ifølge Göteborgs-Posten. Syv personer som trengte seg inn i kirken for å holde en egen preken er nå politianmeldt.

– De ville inte berätta vilka de var men det var uppenbart att de tillhörde någon mer extrem, kristen högergrupp, berättar prästen Anna Österberg som var på plats och som försökte prata med gruppen.

Masthuggskyrkan fokuserte i et innlegg på Facebook 16. april på det svenske mantraet «allas lika värde», en nesten tragikomisk feiloversettelse av begrepet «dignity» (verdighet).

Låt oss hjälpas åt i kampen för människors lika värde! ❤️
I Masthuggskyrkan finns just nu en väldigt fin utställning med…

Posted by Masthuggskyrkan on Friday, April 16, 2021

Thunberg, vår nye frelser

Jesus går i Pride-tog, og klima-Grete er vårt nye ikon, altså. Thunberg har tidligere blitt fremstilt som Jeanne d’Arc, nå fremstilles hun nok en gang som en helgen. En svensk kirke gikk i 2018 hele veien, og erklærte at Greta Thunberg var Jesus etterfølger.

Greta Thunberg som Jeanne d’Arc, skjermdump YouTube

Thunberg har også blitt fremstilt som en helgen og Jesus samtidig, avbildet med glorie mens hun går på vannet.

Den unge klimaprinsessen ble Time Magazine Person Of The Year i 2019. Thunberg har gått full woke, med sin støtte til BLM, Antifa, Extinction Rebellion og transaktivister. Klimakampen er en del av dette «sammensuriet», for å snakke dannet, slik vår statsminister pleier å gjøre.

Koronapandemien satt henne litt på sidelinjen, men nå er jobben med å reetablere henne som verdens reddende engel tydeligvis i full gang.

Den svenske kirken deltar med endeløs entusiasme.

De har tydeligvis ikke forstått det grunnleggende prinsippet, som Frank Zappa påpekte for mange år siden:

There’s a big difference between kneeling down and bending over.

Världen Idag
Samnytt

Kjøp Thomas Knarviks bøker her! In His Name har ikke tidligere vært i salg i Norge. Vi har et lite og eksklusivt restopplag. Benytt sjansen!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.