Klimaaktivisten Greta Thunberg poserte i fjor med en kriminell somalisk gangsterrapper i en kampanje som skulle få svenskene til å ta vaksinen mot Covid-19.

Bildet var en del av kampanjen #KavlaUpp, som skal påvirke svenskene til å vaksinere seg. Den maskerte rapperen 1. Cuz, som Thunberg poserer med, hadde da nylig sluppet ut fra fengsel.

Klima-Greta avbildet med kriminell somalier i kampanje

Nå er rapperen 1. Cuz, som egentlig heter Abas Abdikarim Bakar, pågrepet, mistenkt for mordforsøk etter en skyteepisode i Hässelby, Stockholm.

Polisen fick in larm om en skottlossning i ett bostadsområde i Hässelby strand i västra Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har tre personer gripits, varav en ska vara en känd rappare.

– Vi har inte anträffat någon skadad,sier politiets presstalsperson Daniel Wikdahl til Aftonbladet.

– Vi har uppgifter om att det skjutits mot en eller flera personer. Vi har spärrat av en brottsplats där vi gjort en del fynd.

Aftonbladet skriver ikke hvilken rapper det dreier seg om. Det gjør derimot Hanif Bali, som sitter i Riksdagen for Moderaterna.

Bakar er for øvrig fetteren til den kriminelle gangsterrapperen Yasin Mohamed. Politiet har ikke funnet noen skadde personer, men etterforsker hendelsen som mordforsøk.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.