Yasin Abdullahi Mahamoud ble arrestert kl. 23 på nyttårsaften. Den populære rapperen har tidligere blitt koblet mot det mest voldelige kriminelle nettverket i Stockholm, kalt Shottaz. Han er også tidligere dømt for grovt brudd på våpenloven og ble også arrestert mistenkt for mord. Yasin er er en Sveriges mest kjente artister.

Denne gangen er han mistenkt for kidnapping av en hvit, svensk rapper ved navn Nils Grönberg, med artistnavnet Einár. Einár er Sveriges Eminem. Fryktelige bilder av Einár ble lagt ut på sosiale medier i april da han ble kidnappet, mishandlet og ranet av en maskert gjeng på 15 personer. Han ble også avkledd og fornedret. Det ligger fremdeles lenker til bildene, men mange av disse er ikke lenger aktive. En som har sett dem skriver:

De klädde av honom, kastade på honom kvinnounderkläder och peruk och tog förnedrande bilder när de misshandlade honom. De stal även hans Rolex.

Dette var et av bildene som lå ute på Snapchat:

Einár har ikke villet hjelpe politiet med etterforskningen.

Yasin nekter for å ha noe med bortføringen og mishandlingen å gjøre. I et tidligere intervju med SVT i november sa han at han hadde lagt sitt kriminelle liv bak seg.

Det spekuleres i at motivet for mishandlingen er at Einár ikke lenger ville la den kriminelle gjengen få deler av inntektene. Einár har selv vært dømt for væpnet ran og knivstikking som han skal ha utført sammen med innvandrerkompiser. Han synger ofte om at man ikke skal tyste til politiet.

NTB har utelatt navnet på den arresterte rapperen Yasin Abdullahi Mahamoud, selv om de henviser til en artikkel i Expressen hvor både navn og bilde er med.

Expressen

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.