En ung mann ble alvorlig knivstukket på en restaurant i Stockholm sentrum i natt. To pågrepne i saken sies å være kjente rapartister.

Politiet ble tilkalt til restauranten Nosh og Chow klokken 01.38 i løpet av natten til lørdag. Restauranten ligger på Stureplan, midt i Stockholms mest fasjonable bydel. På stedet fant politiet en mann i 25-årsalderen, som ble kjørt til sykehus med alvorlige skader.

Ifølge politiet har to gjenger støtt sammen, og en person er blitt knivstukket. Stedet ble sperret av, vitner ble avhørt og det ble utført en rettsmedisinsk undersøkelse i løpet av natten.

Politiet klarte å arrestere tre personer fra de to gruppene. Ifølge Expressen har en kilde med innsikt i politiets etterforskning uttalt at to av de pågrepne mennene er kjente rappere, med vellykkede musikkarrierer. Musikken deres har vært høyt på hitlistene, og de har begge vært blant Sveriges mest spilte artister de siste årene. Den tredje pågrepne skal være en venn av rapperne.

Ifølge politiet fikk mannen som ble knivstukket i løpet av natten alvorlige skader, men han var i stand til å forlate sykehuset lørdag morgen. De pågrepne mistenkes for drapsforsøk.

Diskusjonen om noen forstadsmusikeres tilknytning til svensk gjengvold har kommet til syne siden rapartisten Yasin Abdullahi Mahamoud, bedre kjent som Yasin, i sommer ble dømt til ti måneders fengsel for å ha planlagt å bortføre en annen ung artist. I løpet av varetekten ble Yasin kåret til årets artist av Sveriges Radio-programmet P3 Guld.

For noen uker siden ble dessuten rapperen Salah Abdulle, kjent under artistnavnet Dree Low, arrestert på Arlanda flyplass. Han hadde da blitt etterlyst etter mistanke om ran.

Les mer: Svensk rapartist varetektsfengslet, siktet for ran

Artisten som mishandlet en NRK-profil på Marienlyst i Oslo i januar i fjor, er også en kjent rapper.

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.