Bildet Bali tvitret i helgen med følgende tekst: «Ser att DN är upprörda över att Skyttedal poserar med vapen. Tänkte ge dem en hjärtinfarkt med att posera med en AR-15. Riktigt fin skyttebana hos Högsätra skola F-9.»

Den svenske riksdagsrepresentanten Hanif Bali kommenterer på sin egen Facebook-side stormløpet mot seg selv.

«Tidningsutgivarna, som representerar i princip alla svenska morgon- och kvällstidningar, anklagar mig alltså för att vapenhota DN. De insinuerar även att jag uppviglar till nazistmord på journalister.

Idag fick vi reda på att Sverige har flest skolbränder i världen. Hundra bilar vandaliserades i Uppsala. En 17-årig pojke höggs till döds på sin skola.

DN har snart i ett helt år haft en sjuklig besatthet av mig. Man har anklagat mig för allt ifrån att tillhöra vit makt-rörelsen, rysk avlyssning, vara nihilist och nu går deras branschorganisation så långt att anklaga mig för att uppvigla till mordhot mot DN-journalister.

Vad baseras den senaste anklagelsen på? Jo, när DN gjorde bort sig själva med sin ”faktagranskning” så gjorde satirkontot Mjölbypartiet, för tre veckor sedan, en meme med mig där de satt mitt ansikte på omslaget till TV-spelet Call of Duty, med undertiteln ”Hanif and DN at War”.

Min och DNs konflikt är politisk. Jag blir minst sagt förbannad när grova anklagelser helt utan fog riktas mot mig.

Som politiker är hot om våld tyvärr inte främmande. Jag och min familj har fått motta mord, våldtäkts och misshandelshot i flera år, särskilt efter publiceringar gjorda av TUs medlemmar. Det skulle vara för mig främmande att hota journalister och ingen kan med gott samvete påstå att jag gjort det. Om man på allvar tror det så är det sorgligt och beklagligt.

Skolbränder, våldtäkter, upplopp – Löfven har inga kommentarer, men han har tid att kommentera detta.

Om det nu vore så att detta satiriska inlägg är så farligt och ”triggande” så undrar jag faktiskt varför samtliga medlemmar i TU har spritt den.

Jag har pratat med mitt parti. De delar uppfattningen att bilden är satirisk, jag uppskattar det stödet. Jag kan även förstå att de är trötta på att behöva hantera dessa drev, de – precis som mig – vill bedriva valrörelse istället.

Det är alldeles uppenbart för mig att medierna gör sig dumma enbart för att skapa ett drev som nu dominerat nyheterna.

Så låt oss leka med tanken en sekund att denna bild är så himla farlig. Att den som tidningsutgivarna säger kan trigga fram nazistiska mord på journalister. Om jag tar ner den – kommer resterande medier göra detsamma? Ert drag.

Sverige har riktiga problem som behöver riktig politik. Skolbränder, mord och upplopp. I slutändan var det inte jag som gav den största stöten mot tidningars trovärdighet utan tidningarna själva när de mitt under brinnande valrörelse, mitt under brinnande bilar, mitt under pågående mordvåg gör sig dumma på det här sättet.»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.