Nytt

Den svenske landslagstreneren i fotball, Erik Hamrén, lot seg avbilde med representanter for Sverigedemokraternas ungdomsparti, SDU. Bildet ble tatt under en årlig fotballturnering mellom politiske partier under Almedalsveckan. Det å bli knyttet opp mot innvandringskritikk på noen som helst måte i Sverige kan være skjebnesvangert. Man skal ha rak rygg for å stå imot presset. Innvandringskritikk blir uansett satt i samme bås som nazisme.

Her er et utdrag fra Aftonbladet:

Att dyka upp som två naiva tonåringar och inte förstå sitt värde som symboler i ett nytt Sverige är faktiskt inte acceptabelt.

Men nu är det som det är och bilden på Hamrén och Sundhage kommer under en lång tid framåt användas av rasisterna i sina ständiga försök att normaliseras och smyga in i värmen. Pia Sundhage bad genast om ursäkt och förklarade att hon ärligt talat inte visste vilka hon fotade sig med. Jag accepterar hennes förklaring, men undrar samtidigt om hon aldrig läser några nyheter eller om hon saknar medarbetare som fyller i kunskapsluckorna innan hon kliver in i ormträsket som är Visby just nu.
Hamrén verkar vara en helt annan historia. Han säger sig vara ledsen över att SDU utnyttjat honom i en politisk kampanj, men menar samtidigt att han inte frågar vilka politiska åsikter en person stöder när hen frågar om en gemensam bild.

—-

Nu undrar jag förstås vilka fler Erik Hamrén kan tänka sig att fotas med. Svenskarnas Partis ledare Stefan Jacobsson är på plats. Kanske kan hans polare som misstänks ha misshandlat och knivhuggit feminister i Malmö ställa upp på en gruppbild.
Svenska motståndsrörelsen sägs vara på plats. Några av deras företrädare sitter inne efter attacken i Kärrtorp, men det finns säkert andra som kan ta en lagbild. Har Erik Hamrén någon som helst gräns?

Og hvor går grensen til svenske journalister?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/ehsanfadakar/article19160353.ab