Kommentar

Det svenske nettstedet Rapport24 driver aktiv uthengning av medlemmer av Sverigedemokratene. Tonen er truende og triumferende: da en kristen syrianer ble nesten drept av en mobb i Gøteborg, lød overskriften: Sverigedemokrat fick smaka kniven.

Det er politisk retorikk som forbindes med høyreekstreme.

Rapport24 driver det som ellers ville kvalifisert til «hets mot folkgrupp» i det politisk korrekte Sverige. Men beskyttelsen omfatter ikke mennesker som kan forbindes med Sverigedemokratene.

Under logoen til Aftonbladets «Vi gillar olika», skryter man av å ha skremt navngitte personer til å melde seg ut av partiet.

Efter att Rapport24 hängt ut Solveig Olsson i Ronneby meddelade hon i helgen att hon hoppat av Sverigedemokraterna.Dock finns det mer SD folk på listan som kommer hängas ut med adresser telefon nummer och info om anhöriga m,m . Nästa man på vår lista över SD folk är Rolf Fredriksson med familj i Ronneby som kommer hängas ut

Solveig Olsson i Ronneby meddelade i helgen att hon hoppat av Sverigedemokraterna.
– Jag hade gärna gått med i sorgemarschen i Ronneby, säger hon.

Solveig Olsson har nyligen fått personuppgifter spridda på internet när Sverigedemokraternas register hackades. Men hon säger att hon redan långt tidigare börjat ångra att hon gick med i partiet.
– Det som får mig att hoppa av är de hemska uttalanden som gjorts av Sverigedemokrater särskilt nu på sistone. Det är inget jag vill förknippas med. Jag har nog inte riktigt förstått vad det var jag gick med i, säger Solveig Olsson.
Hon har inte haft några uppdrag för Sverigedemokraterna eller är med på några listor i valet.
– Jag har varit medlem i två år, även om jag inte har varit aktiv. Jag gick med för att jag tänkte som så att kan vi inte hjälpa våra egna klarar vi inte att ta hand om andra heller. Men jag är uppfostrad med att alla människor har lika värde, säger Solveig Olsson.

Normalt skulle slik forfølgelse kvalifisere til umiddelbare rettslige skritt. Men Rapport24, som lyder som en site tilhørende SVT, har flere saker liggende ute der de skryter av å ha fått navngitte personer til å trekke seg fra politikken.

Det kan vanskelig tolkes som annet enn offentlig godkjenning av politisk trakassering og vold.

Rapport24 drives av Dano Acar og Lars Bergquist. Ifølge Aftonbladet er de ledere for Original Gangsters.

Rapport24 har avhopperberetninger som minner om kulturrevolusjonen i Kina eller Moskva-prosessene: Det er SD-medlemmer som angrer seg, de har ikke forstått hva partiet står for.

Med til bildet hører at de gir intervjuer til sosialdemokratiske aviser, der de forteller at sosialdemokrater i lokalmiljøet har nektet å ta dem i hånden. Slik foregår den politiske og sosiale utstøtingen, med sosialdemokraties godkjenning.

Varsellampene burde lyse for Socialdemokratene og de andre partiene.

Eric Gerhardsson stod på sd:s valsedel och fick en plats i Gällivare kommunfullmäktige. Men efter att ha läst partiprogrammet, bestämde han sig för att lämna partiet.

– Jag kan inte ställa upp, invandrarna är mina vänner, säger han till Norrländska Socialdemokraten.

Norrländska Socialdemokraten skriver att Eric Gerhardsson varit kritisk till invandringspolitiken, och därför gick med i sverigedemokraterna. Men nu har han ändrat sig, och kan inte ställa upp på partiets krav att bland annat stoppa anhöriginvandringen.

– Nej, man kan inte splittra familjer och släktingar. Jag tycker inte heller att man ska skicka ut flyktingar till ett ovisst öde, kanske döden, vilket görs i dag. Flyktingarna är mina vänner, säger han till NSD.

Eric Gerhardsson medger att det inte var helt genomtänkt att gå med i sverigedemokraterna.

– Folk ute på stan har uppmanat mig att gå in i politiken och jag trodde att sd var partiet för mig. Allt gick så fort. Nu vet jag bättre. Jag är absolut ingen rasist och jag tycker att alla människor har lika värde, säger han.

Eric Gerhardsson berättar att han fått ett dåligt bemötande som representant för sverigedemokraterna.

– En socialdemokrat ville inte ta mig i handen och sa att det är risk att man får smutsiga händer, säger han.

Sverigedemokraterna saknar representanter i 52 kommuner, och avhopp inom sd är vanligare än inom andra partier.

Eric Gerhardsson ångrar sig och hoppar av

SD-medlem i Ronneby hoppar av