Skjermdump fra SR Tv-sending. 

Man har sett litt av hvert av vanvidd fra såkalte klimaaktivister. I Sverige går de nå lenger enn noen gang, og vandaliserer vanlige folks biler. Alt for å «redde jorda».

I Oslo så man nylig en gjeng ekstremister fra noe som kaller seg Extinction Rebellion gjennomføre bisarre «aksjoner for klimaet».

Det gikk blant annet ut på at de la seg i bygatene og forårsaket trafikkaos. De brød seg ikke det minst om hva slags problemer og trøbbel de skapte for andre mennesker på denne måten. Deres egen, såkalte sak er det eneste som betyr noe.

Document beskrev aksjonen i en artikkel, der det blant annet het:

En gruppe aktivister fra Extinction Rebellion blokkerte mandag foajeen inn til Olje- og energidepartementet. Litt senere sperret de trafikken på Majorstuen.

– Demonstranter har sperret trafikken i Majorstukrysset fra Kirkeveien til Suhms gate. Politiet har satt opp sperring og omdirigerer trafikken, tvitret Oslo-politiet like etter klokka 13.30.

Ufra sin merkelige forestilling om at det nærmest er en forbrytelse å kjøre sin bil fra A til B, har militante, forvirrede klimaaktivister i Sverige gått enda lenger. Nå skal vanlige innbyggere rammes virkelig hardt av «rettferdig raseri» fra de frelste.

Den svenske samfunnsdebattanten Jenny Piper omtaler det i sin blogg.

I Limhamn i Malmö vandaliserades flera bilar och utsattes för skadegörelse natten till söndag. Totalt rör det sig om fem anmälningar om skadade bilar som kommit in till polisen.

Förutom att bilarna fått däcken sönderskurna hade olika ord som «klimat» sprejats med röd färg. Enligt polisen ska det vara samma färg och budskap på alla bilar, varav flera av dem är av suv- eller jeepmodell, men även en Tesla har utsatts.

Det er ennå ikke gjort pågripelser fra politiet som bekrefter at det er Extinction Rebellion som står bak også dette, men Jenny Piper mener alt tyder på det. Uansett er det ekstremister med et sammenfallende «syn»:

Bedrövligt och säkert utfört av klimataktivister från Extinction Rebellion som under helgen genomfört flera aktioner i Oslo och London där de spänt fast sig själva i gatan för att hindra trafiken.

Hun reagerer på hvordan pressen gjennomgående bagatelliserer og ufarliggjør denne typen tilnærmet terrorpregede aksjoner fra venstresidens ekstremister.

Men det blir bara några små tidningsrubriker utan någon uppföljning för det är trots allt för en «god sak».

Hade någon däremot roat sig med att spreja och vandalisera Märta Stenevis bil med orden «klimatextremist» eller klottrat «landsförrädare» på Per Bolunds husvägg alternativt utsatt Greta «klimatjesus» Thunbergs bil för vandalisering när hon körde runt med sin pappa i Kanada i en lånad Tesla, hade det blivit ett jädrans liv från hela etablissemanget.

Piper er tydelig på hva hun mener om pressen i denne sammenheng:

#hycklare

Man kan jo forestille seg følelsen av å komme ut om morgenen for å dra på jobb eller på tur med familien, og finne sin bil med punkterte dekk og nedsprayet med slagord om «klimaet».

Det vil være en skremmende utvikling om vandalisering av andres biler og eventuelt andre eiendeler, skal bli mer eller mindre «akseptert» som aksjonsformer for venstresidens berme. Disse menneskene tror antagelig at de gjør noe «stort og viktig», mens de i virkeligheten er drittunger og pøbler.

Les også:

Listhaug med klar melding til klimaaktivister: – Klipp deg og få deg en jobb!

Les suksessboken fra Kent Andersen:

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Bestill årets boknyhet nå:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bli medlem, og få tilgang til alt vårt stoff straks det publiseres:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.