Bilister fjerner demonstranter fra veibanen. Foto fra Twitter.  

Også i Wien prøver klima-ekstremister å stanse trafikken i byens gater, og en gruppe limte seg fast i veibanen. Men her fikk bilistene nok, og røsket dem bort.

Å lime seg selv fast her og der, har blitt et virkemiddel for ekstreme klimaaktivister. Flere steder i Europa har slike aksjoner funnet sted, i den hensikt å stanse trafikken og skape kaos.

Men i Wien har åpenbart vanlige bilistene fått nok av at ekstreme ungdommer tar seg til rette og saboterer trafikken.

Fria Tider forteller om at klimaekstremistene ble tatt hånd om på en særdeles resolutt måte, da de forsøkte å blokkere Wiens gater:

Arga bilister filmades idag när de med våld släpade bort klimataktivister från gatorna i Wien, rapporterar Junge Freiheit.

Återigen blockerades gator på måndagen under rusningstrafiken i Wien. För vilken gång i ordningen är det knappast någon som håller reda på längre.

Ekstremistenes aksjon skulle ifølge avisen være utløst av at det var noen varme dager i byen, hvilket aktivisitene hevder har sammenheng med at byens innbyggere kjører bil:

Denna gång hade klimataktivisterna motiverat sitt beteende med att en temperatur på 15 grader uppmätts i den österrikiska huvudstaden. De anklagade också bilister för att vara «radikala».

På sociala medier sprids videoklipp från händelsen som fångar den aggressiva och frustrerade stämningen i Wien.

Slik ble saken omtalt på Twitter:

Politiet ble tilkalt da ekstremistene blokkerte gatene, men bilistene selv løste problemet før politiet rakk å komme til  stedet:

Men innan polisen hann lösa upp blockaden hade flera arga bilförare med våld släpat bort fastlimmade aktivister.

Les også:

Klimaaktivister sperrer privatflyterminal utenfor Stockholm

Bestill fra Document:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.