Ekstremistgruppen «Last Generation» under en klimaaksjon i Tyskland. Foto: Swen Pfortner/dpa via AP

Klimaekstremister brukte hurtigtørkende sement for å hindre trafikken i Hamburg lørdag. De ble møtt med slag og spark fra rasende trafikanter.

Ifølge politiet blokkerte fire personer fra ekstremistgruppen Last Generation broene over elven Elben om morgenen, ved å feste seg til veien med hurtigsement.

NTB-DPA melder om saken.

Men i Hamburg har åpenbart vanlige bilister nå fått nok av denne typen herjinger og sabotasje.

Før aksjonen ble avsluttet utpå ettermiddagen, hadde blant annet en lastebilsjåfør dratt en demonstrant av veien og sparket ham.

En DPA-fotograf meldte også at flere andre, sinte bilister reagerte på blokaden ved å sparke og slå ekstremistene. Det ble rett og slett utdelt en porsjon bank.

Aksjonistene i Last Generation hadde åpenbart vært ute etter å formidle et budskap. Det endte med at de selv fikk en temmelig klar beskjed fra vanlige tyskere som nå er lei av denne typen virksomhet som går ut over andre.

Også andre steder i Tyskland hadde såkalte klimaaktivister samlet seg, og i Berlin var det lørdag en demonstrasjon og en konsert ved Brandenburger Tor.

Dette var i anledning av en folkeavstemning som avholdes denne søndagen, der berlinerne skal si om de vil at byen skal bli såkalt klimanøytral innen 2030 og ikke innen 2045, som tidligere planlagt.

Tysklands statsminister Olaf Scholz har uttrykt skepsis til folkeavstemningen. På nasjonalt nivå ønsker den tyske regjeringen å nå det som omtales som klimanøytralitet innen 2045.

Les også: 

Greta Thunberg løftet vekk av politiet i Tyskland

Bestill fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp flere bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.