München 2. desember 2023. Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Både fly- og togtrafikken i deler av Tyskland, Sveits og Østerrike rammes av kraftig snøvær. Forholdene ventes å forverre seg ytterligere.

Det er ikke bare i Norge det er uvanlig tidlig vinter i år. Kraftig snøfall fører til stans i luft- og togtrafikken i Sør-Tyskland. Flere avganger er innstilt. Også Sveits og Østerrike er rammet.

Flytrafikken settes først i gang igjen som normalt klokken 6 søndag morgen, og tusenvis av passasjerer rammes på blant annet den store flyplassen i München.

På formiddagen var rundt 320 av de 760 ruteflyene for dagen kansellert.

De reisende bes om å holde seg oppdatert på egne flyginger. En talsperson for det tyske flyselskapet Lufthansa sier at stengningen kan medføre ringvirkninger til en rekke andre lufthavner, München er et viktig nav for internasjonal flytrafikk. Også ved Frankfurt lufthavn er flere flyginger innstilt og forsinket.

NTB-DPA-AP melder om saken.

Tusenvis av reisende i delstaten Bayern sør i Tyskland satt fast lørdag morgen etter et kraftig snøfall i løpet av natten.

Været førte også til at togtrafikken ved München sentralstasjon nesten måtte stanses helt. Regionale og langdistansetog til og fra knutepunktet ble midlertidig innstilt. Jernbanen antar at innstillingene vil gjelde hele lørdagen.

– Vi anbefaler å utsette reiser til og fra München, sier en talskvinne.

Også idretten rammes. Bayern Münchens hjemmekamp mot Union Berlin i tysk Bundesliga som skulle spilles lørdag, er utsatt på grunn av snøværet.

Også i andre deler av landet påvirkes trafikken av is og snø. Forholdene ventes bare å bli enda verre lørdag kveld.

Minner om unntakstilstand

Politiet sør i delstaten oppfordrer nå befolkningen til å holde seg hjemme mens nød- og snøryddingstjenestene arbeider. Det er sjelden det går ut så drastiske meldinger fra myndighetene i Tyskland.

Mange mindre veier utenfor tettsteder var tungt snødekte eller blokkert av veltede trær. Deler av nabodelstaten Baden-Württemberg fikk også opptil 40 centimeter snø i løpet av natten, noe som har fått trær til å velte og blokkere veier.

Snøværet merkes også nord i landet, i Hamburg meldes det om 5 centimeter nysnø.

Hyppige snøbyger ventes også på Nord- og Østersjøkysten og i de nærliggende innlandsområdene, noe som gjerne skaper store trafikkproblemer i et land der bruk av vinterdekk er mindre utbredt enn i Skandinavia.

I Sveits og Østerrike har myndighetene sendt ut farevarsel om snøskred. Provinsene Tyrol og Vorarlberg i det vestlige Østerrike har sendt ut farevarsel om snøskred på nest høyeste nivå etter et snøfall på 50 centimeter i løpet av natten.

Dette skjer samtidig som verdensledere samles til såkalt klimatoppmøte i Dubai, der det blant annet skal snakkes om at kloden koker og at snø og vinter nærmest er historie.

Naturen selv peker nese til klimaindustrien og det den bedriver.

Les også: 

Skiforeningen: – Uvanlig tidlig sesongstart

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.