Det er blitt målt rekordmye snø flere steder i Norge de siste dagene. På en målestasjon i Skien var det 1,35 meter snø.

Også denne vinteren har hatt lite å gjøre med spådommene om «snøfrie vintre» man har hørt i en del år nå.

Januar har vært preget av snøstorm flere steder i landet. Det har ført til at snørekorder er blitt tangert eller slått, en rekke steder i landet.

Men det er ikke slutt på denne vinterens snøfall enda, meldes det fra Meteorologisk institutt til NTB

– Vi venter at det framover skal komme mer nedbør, og at det skal komme mer på en gang. Nedbøren blir konsentrert, sånn som vi ser nå, sier klimavakt Matilda Hallerstig ved Meteorologisk institutt

Ved målestasjonen på Godal i Skien var det en snødybde på 135 centimeter onsdag morgen. Det var en tangering av rekorden fra 2018.

– Det er litt uvanlig at det kommer så mye. Men i det siste har vi også hatt kombinasjonen med snø og vind som har skapt utfordringer. Det har vært en skikkelig snøstorm, sier Hallerstig.

I Enebakk var det torsdag morgen 64 centimeter snø på målestasjonen Barbøl. På Ramnes i Tønsberg kommune lå det 79 centimeter. Det er ikke noe man er vant med hvert år på disse stedene på Østlandet.

På målestasjonen Solli i Stokke ble det målt 90 centimeter.

Også lenger sør er det kommet mye. Tidligere i måneden er det satt rekord ved Risør brannstasjon på 107 centimeters snødybde.

I tillegg er det satt rekorder i nedbør målt i millimeter vann. Risør fikk 67 millimeter nedbør 3. januar, mens det i Arendal kom 55,5 millimeter 1. januar og i Grimstad kom det 82,6 millimeter.

Det er kommet mest snø i Sør-Norge. Lenger nord i landet er det betydelig mindre snø.

Klimabevegelsen stilles i et underlig lys

Naturlig nok blir slike snømengder et tema blant folk flest, i lys av alt skråsikkert prat fra klimaaktivister og politikere om at slike kalde, snørike vintre nærmest skulle være over.

Det er lenge blitt påstått at de såkalte menneskeskapte klimaendringene skulle føre til at det ble slutt på alt som heter  snø & skiføre.

Både i år og de foregående årene er det lite som tyder på at slike spådommer har noe som helst med realitetene å gjøre.

Hele dette mer eller mindre selvutnevnte ekspertveldet på klimafeltet står igjen med temmelig ribbet troverdighet, og svært lite verdighet.

Deres «forklaringer» på det som faktisk skjer og deres egne feiltakelser, blir stadig mer hjelpeløse og komiske.

Når snøværet og kulda er på sitt verste, prøver pressen å «kompensere» bildet ved å kjøre reportasjer der det påstås at jorda hele tiden blir så mye varmere (bare ikke her).

Mens snøen laver ned folk hutrer i kulda, er altså «varmen» tema i de store avisene.

Det hele får et til dels pinlig skjær over seg, og minner om desperasjon.

Mange vil synes det er naturlig om hele denne klimabevegelsen og deres haleheng av politikere og pressefolk snart kommer på banen med en unnskyldning for den systematiske villedningen som er bedrevet.

Les også:

Ny kuldebølge på vei – ned mot 30 minus!

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

Kjøp «Europas underlige død» her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.