I Sør-Norge går meteorologene ut med gult farevarsel for snø i fjellområdene onsdag og torsdag.

Tirsdag kveld blir det masse nedbør og vind både nord og sør i landet, melder Meteorologisk institutt mandag.

«Fra natt til onsdag ventes det snøbyger i fjellområdene. Dette vil fortsette frem til torsdag ettermiddag. Lokalt kan det komme 20-40 cm snø i løpet av denne perioden. Det er også ventet kraftig vind og snøfokk», heter det i varselet.

Varselet gjelder fra onsdag klokken 4 til torsdag klokken 14 og omfatter blant annet Bjorli, Lærdal, Voss, Odda og Hovden, skriver Nettavisen.

– Det blir både snø og regn avhengig av hvor du befinner deg. Skal du kjøre over fjellet og fremdeles har sommerdekk, bør du vurdere å skifte, er rådet meteorologene på Blindern i Oslo, der de natt til søndag målte 0,7 minusgrader og dermed noterte sesongens første frostnatt på målestasjonen.

Det er ventet høye bølger langs kysten av Vestland fylke onsdag. Enkelte steder kan det bli åtte meter høye bølger inn mot land.

– Sjekk fortøyningene dine og vær forsiktig ved ferdsel til sjøs i mindre båter, er rådet fra meteorologene.

For Troms og Finnmark er tirsdag den beste dagen for å se sola, mens i Nordland har en bedre hell på torsdag, lyder prognosen.

– Det kommer regn, sludd og snøbyger alt etter hvor du er.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.