Enkelte steder i landet kan forvente temperaturer ned mot 30 minusgrader.

Etter uvanlig milde perioder i november har kong vinter sakte, men sikkert begynte å feste grepet om landet de siste ukene, skriver TV 2.

Nordmenn har vært spart for den verste kulden så langt, men skal man tro vakthavende meteorolog Roar Inge Hansen i StormGeo, så vil dette endre seg nå.

– Det skjer noe neste uke. Da ser det ut til at vi får nordavind over hele landet. I nord kommer det allerede utpå dagen mandag, mens tirsdag når det også Sør-Norge, sier Hansen.

Han kan fortelle at kulden nå vil sette inn.

– Utover i uka vil vinden komme mer fra nord-øst og øst. Da vil det bli kaldt vær fra Sibir, og vinteren setter seg skikkelig.

Klimaforskere hevder at 20.000 har dødd under årets hetebølge i Europa

Ikke uventet er det i områdene rundt Røros og i Nord-Norge kvikksølvet vil synke lengst ned på termometeret.

– Slik det ser ut nå, kan det bli 30 minus, men det blir nok ikke så kaldt at det blir 40 minusgrader, sier Hansen.

Han forteller videre at hele landet vil få minusgrader i neste uke, sågar helt mot kysten.

Meteorologen kommer også med en gladmelding til dem som ønsker seg snø under føttene. I alle fall til dem som bor nord for Stad.

– Det ligger an til snøbyger nord for Stad i løpet av mandag og tirsdag, i alle fall tirsdag, og kanskje inn i onsdagen. Selv om det klarner utover uka, så har det kommet såpass med snø at den blir liggende, sier han.

Om sjansene for en hvit jul har han følgende å si:

– Når været kommer fra øst, blir det lite snø på Vestlandet, men Østlandet ligger bedre til. Det er der og i Finnmark sjansene for hvit jul er best, sier han og understreker:

– Men i Nord-Norge skal det godt gjøres å unngå det.

 

 

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.