Kulda ligger over Asker vest for Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Sprengkulda er over for denne gang, og i store deler av landet vil temperaturene stige. Noen steder vil det bli plussgrader.

I flere uker har landet opplevd en uvanlig hard kuldebølge, og den ene kulderekorden etter den andre er blitt slått. Folk har rett og slett hutret seg gjennom jul og nyttår.

Men nå kan det være over i denne omgang, melder NTB, og refererer til Meteorologisk institutt.

– Temperaturen vil nok stige allerede i løpet av de neste par dagene. Spørsmålet er hvem som får plussgrader og hvem som beholder minusgrader, sier vakthavende meteorolog Marek Ratajczak ved Meteorologisk institutt til VG.

– Rekordkulden er vi nok ferdige med for denne gang, sier Ratajczak.

I helgen ble det satt en rekke kulderekorder, blant annet i Oslo, hvor det for første gang ble målt mer enn 30 minusgrader. Det skjedde ved værstasjonen på Bjørnholt i Nordmarka, som har hatt temperaturmålinger siden 2007.

Både i Nordland, Troms, Møre og Romsdal og Trøndelag kan det bli plussgrader utover i uka. Men på Østlandet vil temperaturene trolig holde seg på minussiden, og det gode skiføret vil der holde seg.

Varmere vær en del steder kan by på problemer når smeltevann fryser til is om natten.

Bilister bes derfor om å være ekstra oppmerksomme. Meteorologene har bedt folk om å være forsiktige med advarsel om at isen kan være vanskelig å se.

Når temperaturen atter stiger, vil ventelig aktiviteten blant klimaaktivistene også stige igjen. De har i stor grad, med visse lett komiske unntak, sittet musestille under kuldebølgen.

Budskapet om den katastrofale, menneskeskapte oppvarmingen som angivelig foregår, er ikke så enkelt å «selge inn» når temperaturen ligger på rekordlave nivåer uke etter uke.

Les også: 

Kulderekorder og strømbrudd på Østlandet: Så kaldt at salt ikke biter på isen

Støtt Document:

Gode bøker fra Document! Bestill i dag:

 

Kjøp Jean Amérys bok her

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.