Fra tirsdag ettermiddag til onsdag ettermiddag skal det både blåse og lave ned på hele Østlandet. Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel for snøfokk for tirsdag ettermiddag og kveld.

Vakthavende meteorolog, Siri Wiberg, sier til Avisa Oslo at det antakelig vil komme et farevarsel for nedbør i løpet av tirsdag.

– Det kommer en del centimeter og det skal blåse en del. Konsekvensene er at det kan bli vanskelige kjøreforhold, uansett om det er snø eller snøfokk så blir det vanskelig, sier Wiberg.

Hun oppfordrer folk til å la bilen stå både tirsdag og onsdag hvis man kan.

– På onsdag kommer det et skikkelig stormsenter inn i Skagerak. Det går kanskje inn i Østfold, men det blir nok frisk bris i Oslo-området. Det skal vi merke godt, det kommer nok til å blåse og snø sidelengs på onsdag. Det blir helt klart trøbbel, sier Wiberg.

Onsdag er det antydet at det kan komme 20 centimeter snø i Oslo-området.

– Det sier seg selv at det byr på trøbbel, det kommer til å bli kaos, sier hun.

Temperaturene vil fortsette å holde seg på minussiden de kommende dagene, med rundt minus 6–7 grader. Det snur snart, mot slutten av helgen er det forventet plussgrader på dagtid og minusgrader på natten.

– Det ser ut som vi får plussgrader på dagen og minusgrader på natten fra og med søndag, det er ikke så gunstig for kjøreforholdene det heller, sier Wiberg.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.