Det er sendt ut gult farevarsel for snø for Sørlandet og store deler av Østlandet mandag.

Dette fordi det er meldt litt snø midt på vinteren.

Ifølge statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe starter snøværet i Agder natt til mandag og brer seg nordover utover dagen.

Han sier det kan komme 10–20 cm med snø i løpet av en 24-timers periode.

– Da må man belage seg på glatte veier, snø på veiene og utfordrende kjøreforhold. Det er kjøreforholdene som blir påvirket av snøfallet, sier han til NRK.

At man må belage seg på snølagte og glatte veier når det snør, som det som regel gjør på vinteren, burde være en selvfølge. Men for msm og norske meteorologer, så ser det ut som det er en slags katastrofe som vi aldri har opplevd før.

Denne vinteren har det vært mange gule farevarsler. Selv om folk kanskje begynner å bli vant til snø, så får slikt vær ofte konsekvenser, ifølge Walløe.

– Bare beregn litt ekstra god tid og kjør etter forholdene, sier meteorologen.

Jobber Walløe i barnehage eller i et seriøst institutt?

Sikter VG seg inn mot et mentalt tilbake­stående publikum?

Man skulle kanskje tro at folk i Norge er sånn passe innforstått med hva snø og vinter er? Det er mye mulig at det er en del av våre nye landsmenn som trenger informasjon om hva en norsk vinter er, men rett i så fall da barnehagementaliteten direkte til dem, og spar oss andre for rent sludder.

Walløe kan i tillegg fortelle oss at det vil bli fare for snøfokk og snøskred enkelte steder i landet.

Jøss, går det an det altså?

Sukk.

Mange nordmenn er riktignok dumme. Det ser vi jo på hva de stemmer på. Men et sted går faktisk grensen, og når meteorologer og media begynner å advare oss om at det kan bli snø på veiene når det snør, ja da ligner det hele mer på et landsmøte i MDG enn en værmelding.

Det må da kunne gå an å komme med værmeldingen uten at det skal skapes en krise ut av den.

Man savner i sannelighet Kristian Trægde og den gang værmeldingen var edruelig. Han kunne klistre på en stor banan med vinterstormer på sitt fysiske værkart, og det med et smil.

Det neste blir vel at meteorologer og media sender ut gult farevarsel og advarer folk mot å gå ut uten å ta på lue og votter.

Du kan jo bli kald på ører og fingre.

 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone!

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.