Snø har ført til trafikkulykker på Østlandet, og en sjåfør fikk førerkortet beslaglagt fordi hun hadde sommerdekk på bilen.

Mandag morgen laver snøen ned på Østlandet, og som vanlig kommer den overraskende på mange.

– Det er ikke føre for sommerdekk i dag. Hvis du ikke har skiftet til vinterdekk bør du la bilen stå. Hvis du kjører med sommerdekk kan du utsette deg selv og andre for fare, du har ikke veigrep, sier trafikkoperatør ved Statens vegvesen, Jeanette Andresen til VG.

Enkelte bilister har allerede merket utfordringene.

  • På E18 i Asker, på vei inn mot Oslo, har en bil sklidd av veien og krasjet med autovernet.

– Trafikken flyter tregt forbi på en glatt og sleip veibane, skriver politiet på X.

Bilføreren, en kvinne i 30-årene, ble ikke skadet, men fikk førerkortet beslaglagt fordi hun hadde sommerdekk på bilen, skriver politiet klokken 06.12.

Meteorologene sendte ut et gult farevarsel for snø søndag morgen. Farevarselet gjelder frem til natt til tirsdag.

– Nedbøren vil få økende intensitet i løpet av kvelden og natten. Enkelte steder kan det blir liggende opp mot 15 cm på morgentimene, sa PerEgil Haga, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Torsdag kunne flere bilforhandlere i hovedstaden melde om høyt trykk og stor pågang, med flere ukers ventetid for å få skiftet til vinterdekk.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.