Redaktøren i Bygdeposten etterlyser et mer robust samfunn med færre farevarsler.

På Østlandet var det ventet at overgangen fra snø og kulde til mildvær ville føre til svært glatte veier og kaos i trafikken. Men de virkelig store problemene uteble, noe som fikk redaktør Knut Bråten i lokalavisa Bygdeposten til å reagere.

– Vi må liksom ikke gjøre befolkningen mer hjelpeløse enn det de er. Vi trenger etter min mening å takle noen ting. Om det er regn uten å ha med paraply, eller om det er is uten brodder. Det handler om å klare seg litt selv, sier han til NRK.

I fjor sendte meteoroligene ut 1014 farevarsler, noe som er ny rekord.

Bråten reagerer på dette.

«Mange elever har fått en ekstra dag fri. Mange har hjemmekontor. Sikkert bra, men det er grunn til å spørre; har vi blitt for pysete? Hvis vi som samfunn og enkeltindivider ikke takler slike forhold som de vi har opplevd i dag er det synd på oss. Det vi opplevde i dag bør ikke være nok til å sette deler av samfunnet ute av spill lokalt», skriver han om overgangen fra kaldt til mildt vær.

Meteorolog Terje Alsvik Walløe bekreftet overfor NRK i begynnelsen av januar at de sender ut mange flere farevarsler nå enn før.

– Det tas mer hensyn til sikkerhet, sier statsmeteorolog Walløe.

Han sier det nesten alltid er gult farevarsel når det er meldt litt snø.

– Jeg synes selv at det kan virke overdrevet når det kommer fem centimeter med snø. Da jeg begynte, sendte vi nesten aldri ut farevarsel, avslutter meteorologen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.