Global oppvarming? Det har falt mye snø i Tromsø de siste dagene. Her jobber Bernhard Simonsen med snøfreseren, i Tromsdalen.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Mens Oslo-eliten trasker rundt i vårværet, manisk bekymret for den globale oppvarmingen som endelig ga en etterlengtet snøfri vinter på Blindern, sliter nordlige strøk med snøstorm og kuldekaos as we speak. Media fortsetter imidlertid å innprente folket klimahysteriets hovedregel: «Varmt vær er klima, kaldt vær er bare vær» uten minste tegn til ironi, så da blir det opp til Document.no å kle av keiseren igjen.

I 2020 skulle vinteren være snøfri i Norge, ifølge de ufeilbarlige «klimaforskerne». Disse statlig betalte værprofetene publiserer empiriske fakta om fremtiden, (pun intended) like ofte som nåtiden tvinger dem til å innrømme at de tok feil.  Likevel er det denne industrien av bestillingsforskning som legitimerer hysteriske politikeres innføring av ufattelig dyre og dumme klimatiltak som sykkelprosjekter, bilfri by, elferger, elbiler, vindkraft, og alt det andre du må kaste bort gode penger på i bunnløse grønne sluket.

Årets vinter er blant de fem mest snørike de siste femti årene.

Gjennom tippepunkt etter tippepunkt har klima-industrien insistert på at vi bare har ti år igjen før kloden vil koke. Dette har de gjort i 30 år, og likevel blir de tatt på alvor. Klimahysterikerne påstår de ser «klare tegn på katastrofal og rask global oppvarming.». Når skal vi vanlige edru folk få se tegn på det?

På flere av stasjonene som måler snødybde i Nord-Norge, har i år hatt problemer med at stasjonene rett og slett har snødd ned, og da blir det jo litt corny med politikere som insisterer på at «isbreene forsvinner». Norge hadde ganske snørike vintre mellom 1996 og år 2000, mens tiden fra 2002 til 2015 har vært relativt snøfattig. De siste årene har det imidlertid tatt seg opp igjen. Stikk imot alle påstander og fremskrivininger fra klimahysterikerne.

Solforskere hevder at dette kan ha sammenheng med at solen viser usedvanlig lite solflekker og aktivitet. Siden det er solen som lager hele klimaet på Jorden, er naturligvis Jordens klima svært følsomt overfor hvor mange watt som treffer hver kvadratmeter av jordoverflaten – enten gjennom at solen stråler svakere, eller at støv i atmosfæren skygger for solstrålingen.

Jorden har vært rammet av slike strålingsminimum flere ganger i nyere tid, ikke minst gjennom det dødelige «Maunder Minimum» mellom 1645 og 1715, eller det litt mindre ekstreme «Dalton Minimum» mellom 1790 og 1830. Ingen vet hva disse minimumene skyldes, men de kan inntreffe når som helst, og kan senke jordens middeltemperatur med to grader. Det vil igjen ramme menneskeheten svært hardt, siden alt gror dårlig i kulda, og åtte milliarder mennesker er avhengige at ingenting går galt med avlingene våre. Klimaendringer er med andre ord en reell fare – men kulde er verre enn varme, og det er ingenting vi kan gjøre med det. Penger har ingen effekt på naturfenomen.

Bare solens rytme kan forklare de relativt regelmessige lange istidene og korte varmeperodene siste millioner år – men dette innebærer heller ikke at vi kan spå klimaet i fremtiden. Jordens klima er en gåte som på ingen måte er forstått, og ingen vet hvor det bærer. Det vi kan si sikkert, er at klimaet alltid vil variere uforutsigelig, og Norge er åpenbart ikke omfattet av den påståtte globale oppvarmingen:

Til sammen er 12 veier stengt og tre veier kolonnekjørt på grunn av vinter i Troms og Finnmark nå.

På E6 er Kvænangsfjellet stengt, og det innebærer tidenes omkjøring via Finland for dem som skal over den gamle fylkesgrensa mellom Finnmark og Troms. Nord for Alta er Sennalandet og Hatter stengt av mangel på global oppvarming. Det samme er Snefjord-Havøysund. Fylkesveg 98 er stengt over Ifjordfjellet og mellom Børselv og Kunes. På Nordkinnhalvøya er strekningen Bekkarfjord-Hopseidet-Mehamn stengt.

I Skjervøy kommune, er fergen innstilt. Og på selve Arnøya (med et stort lakseslakteri) har uværet stengt fylkesvegen mellom tettstedene Årviksand og Nymoen og Akkarvik og Langfjordbotn. Selv NRK, klimahysteriets fremste propagandakanal, melder om folk som må søke dekning for å ikke blåse overende, og trailere som blåser av veien. Men det teller jo ikke, for sola skinner på Stortinget, og det viser at «været er ødelagt». Disse menneskene stemmer flertallet på.

Dobbelt så mye snø som vanlig.

Selv om det er bart i lavereliggende strøk rundt Trondheim, er det skiføre i øvre deler av Bymarka og i andre litt høyereliggende områder. Målestasjonen på Svarttjørnbekken (287 moh.) viser at det er 46 cm snø, noe som tilsvarer 350 mm vann. Det er dobbelt så mye som vanlig. I Hordaland er det normalt med snødybde på ca to meter rundt 1000 meter. I begynnelsen av mars lå snittet rundt tre meter – 50 prosent over normalen. Samtidig meldte Meteorologisk institutt snørekordar Fokstugu i Dovre (119 cm), Sopnesbukt i Alta (168 cm) og Karasjok-Markannjarga (82 cm).

De uvanlige store snømendgene (som altså ikke skulle være der) gjør at NVE nå sier det er stor sannsynlighet for stor vårflom. Dette gjelder spesielt i Nord-Norge, men også i elver fra indre strøk i resten av landet. Hvor stor flommen blir, avhenger av været framover og hvor fort all denne snøen smelter. Pussig nok kan ikke ekspertene si noe sikkert om det, selv om de kan spå været i 2050, og har sørget for at politikere kan vedta hvordan jordens klima vil oppføre seg frem til 2100. Vi får bare vente og se, og forberede og tilpasse oss som alltid.

Men du kan være 97% sikker på, at hvis det blir storflom (eller KATASTROFE-flom som det heter nå) etter tidenes største snøfall, så vil klima-industrien selge det inn som «bevis på klimakrisa», for ALT er et bevis på klimakrisa nå. Varme, kulde, tørke, regn, torden, hagl og vakre sommerdager som vi har opplevet i hundrevis av år her på berget,  har blitt «tegn, som gir grunn til bekymring». Vi hadde tiårsflom, og hundreårsflom i fornuftens tidsalder, men under klimahysteriet har alt vær blitt «ekstremvær». Legg merke til det. Målet er å holde deg livredd og på tuppa, for redde folk betaler sine redningsmenn uten å kny, enten det er hekser eller CO2 det jaktes på.

Men altså: Været er helt normalt varierende, og det finnes ingen klimakrise. Vi står heller midt i en politisk krise skapt av klimahysteri, dumskap, gruppetenking, grådighet og svindel. Og bak står opportunister på jakt etter makt og penger – så snart er nok NRK og TV2s værkart farget VULKANRØDE igjen hver dag det er normalt, pent sommervær. Er du ikke drittlei snart?

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

 

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.