Hm, snøen laver ned i mai. Nå skal vi se…  Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) har trolig en forklaring på hvorfor også det er «global oppvarming». Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

1.mai er passert for noen dager siden. Men i visse landsdeler er det lite å se til vår og gryende sommer. I nord er det tvert mot full vinter fortsatt. Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) har ennå ikke orientert befolkningen om hvorvidt dette skal forstås som mer eller mindre global oppvarming.

Kom mai du skjønne milde, lyder det i sangen som ble skrevet for et par hundre år siden. Men det er en temmelig upresis beskrivelse av hvordan mai måned i 2020 arter seg i store deler at det Norge som visstnok skal være rammet av massiv global oppvarming/klimakrise.

Ifølge de mange spådommene som i årevis har versert både fra klimabevegelsen, flertallet av politikere, journalister, «faktasjekkere» og en mengde såkalte forskere, skulle snø og vinter på det nærmeste høre fortiden til nå i 2020.

Derfor bør det være ytterst pinlig for disse å måtte konstatere at deres «sikre prognoser» nok en gang har slått feil. Naturen selv peker nese av dem.

Dessverre er det liten grunn til å håpe på noen umiddelbar nyansering av egne, skråsikre standpunkter fra de klimaengasjerte.
Noen har en unik evne til å «ha rett selv om de tar feil».

Det er NTB som melder at Meteorologisk institutt for de kommende døgn har sendt ut gult farevarsel om

«store snømengder i Nordland og Troms.»

Store snømengder? I mai? Vel, det er faktisk slett ikke spesielt unormalt. Det er slik klimaet er og har vært i uminnelige tider her i landet.

Men dette harmonerer ikke spesielt godt med «den udiskutable sannheten» om den pågående oppvarmingen & klimakrisen som vi visstnok er midt oppe i. Den krisen som ifølge klimaaktivistene påstås å forverres nærmest fra måned til måned.

Dette er også budskapet som fremføres ukritisk fra det meste av landets store redaksjoner. Tiden for normal, seriøs journalistikk er over der i gården.

Nå er det «klimajournalistikk» det handler om. Det er noe helt annet, dessverre.

Meteorologisk institutt utdyper sitt varsel:

«Det ventes tirsdag snø over 300–500 meter. Det kan i perioder også bli snø- og sluddbyger under 200–300 meter, spesielt i indre strøk i Troms.

Snøfokk i fjellet gir redusert sikt og fare for kolonnekjøring og stengte veier.

Det er betydelig snøskredfare i Lofoten, Vesterålen, Salten og Svartisen tirsdag. Onsdag gjelder varselet med oransje faregrad også Ofoten.

– Ferdsel i skredterreng krever solid kunnskap, erfaring i rutevalg og evne til å identifisere skredproblem. Generelt anbefales det å unngå skredterreng, lyder oppfordringen.»

Fra klimaaktivister og deres haleheng i pressen bortforklares vanligvis slike avvik fra opplest og vedtatt verdensbilde med at dette bare er «vær», mens det er «klima» de dagene forholdene passer bedre med spådommene. Eksempel var det «klima» den gode, varme sommeren 2018. Da var dommedag nær. Jorden «kokte», og slik skulle det bli fremover.

Men da den sure, kalde sommeren 2019 var over oss, het det at dette bare var «vær».

Dessuten har man innført et «grep» som innebærer at både kaldt og varmt vært nå kan puttes i kategorien «ekstremvær». Dermed fungerer alle slags værforhold plutselig som «bevis» på den påståtte klimakrisen. Smart!

«Klimaforskerne» er såvisst ikke tapt bak en vogn.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn har så langt ikke kommentert de påfallende manglene i samsvar mellom hans «lære» og det som foregår i den virkelige verden.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.