Det er et stykke unna koketemperatur i Durham, England, i disse dager. Foto: Owen Humphreys/PA via AP

Mens det blant klimaaktivister snakkes om at jorden koker, ligger kulda over deler av Europa. Det ventes ned mot 15 kuldegrader og snø og is i Storbritannia neste uke.

En arktisk front har trengt inn i Storbritannia, der det ventes ned mot 15 kuldegrader og snø og is framover mot neste uke. NTB melder om saken.

Det britiske meteorologiske institutt Met Office har sendt ut gult farevarsel om snø og is for London og deler av Sør-England fra søndag til mandag. Det ventes 2 til 5 centimeter snø, opp til 10 centimeter enkelte steder, ifølge Sky News.

En talsmann i Met Office, Grahame Madge, sier at det trolig blir kaldt de neste sju dagene, og at det er mulig kuldeperioden kan vare lenger.

Noen steder i Oxfordshire falt gradestokken til 9 kuldegrader natt til fredag, og det er utsikt til 15 kuldegrader i Skottland. Der ligger snøen allerede, og det varsles klarvær neste uke.

Met Office har allerede flere ganger utstedt gult farevarsel om snø og is for deler av Skottland, Wales, Nord-Irland og Sørvest-England.

Helsemyndighetene ber sårbare mennesker holde innetemperaturen på minst 18 grader og ha på seg ekstra lag med klær. Men 710.000 husholdninger i Storbritannia har ikke råd til å følge rådet fordi de ikke har penger til varme klær, oppvarming og mat.

De med lavest inntekt får nå en ekstra offentlig utbetaling på 25 pund som utbetales når temperaturen går under null i sju dager på rad.

Også i Skandinavia er det nå en kald, vinterlig værtype, slik det gjerne er på denne tiden av året.

Til tross for at det fra klimaaktivister, som blant annet FN-sjef Antonio Guterres , brukes dommedagsbegreper om at vi er inne i en pågående klimakrise der jorden angivelig koker, så arter det meste seg nokså normalt. 15 kuldegrader er et stykke unna koketemperatur.

Et nokså spesielt kjennetegn ved denne krisen, later til å være at den er både usynlig og umerkelig de fleste andre steder enn i de store medienes overskrifter.

Les også: 

Guterres sprer dommedagsscenarier

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.