De voksne elsker barna som blir aktivister. Det gir dem bevis for at saken deres er rettferdig. Greta Thunberg (15) tar eliten med storm. Ungdom står for uskyld. Thunberg tok toget til Davos og campet utenfor konferansesenteret. Hun går inn for skolestreik. Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Scanpix

Dagbladet lar seg aldri be to ganger når det gjelder videreformidling av varsler om klimadommedag, som jo er resirkulert til det latterlige i over 20 år nå, siden Kyoto-1 i 1997. Al Gores propagandafilm «En ubehagelig sannhet» fra 2006 ga fenomenet en ekstra boost, og selv om samtlige av hans bombastiske forvarsler har vist seg å være 100 % feil, nyter han fortsatt den samme respekt hos klimaindustrien. Denne gang kommer dommedagsvarslene fra World Economic Forum i Davos, hvor «EKSPERTENE ER SKREMT», som de jo alltid er i tabloidpressen. Akk ja, så er vi der igjen.

Halvannet år har gått siden ekspertene meldte at verden har tre år på seg til å unngå klimakatastrofe, og ingenting er gjort. ALARM! «Det tør jeg ikke engang å tenke på. Nei, jeg nekter! For det kan vi ikke la skje. Vi vil ikke la det skje.» Det sier Christiana Figueres, tidligere klimasjef i FN, til Dagbladet på spørsmål om hva utfallet vil bli dersom verdenslederne og storsamfunnet ikke tar større grep for å begrense utslippene. Hun og en gruppe på fem andre prominente diplomater, miljøaktivister og forskere står bak et åpent brev som hevder at vi har tre år på oss til å unngå en klimakatastrofe:

«De mange advarslene og desperate ropene fra forskere og aktivister blir stadig flere og mer dramatiske. Det enkle budskapet er at tiden er i ferd med å renne ut for menneskeheten, i forsøket på å hindre de verste effektene av global oppvarming.»

Det eneste som skremmer meg, er hvor lite folk husker

Etter den alarmerende varme sommeren 2018 er det lett å glemme sommeren 2017, som var iskald. For slik har det alltid vært: Været varierer, men for klimahysterikere er kaldt vær bare vær, mens varmt vær alltid er et «varsel» om klimaendringer. Rart, det der, ikke sant? Folk husker lite, glemmer fort og er sørgelig lette å manipulere med skremselspropaganda basert på klimaindustriens kvasireligiøse modus operandi:

Vår synd mot jordkloden vil føre til klimadommedag og undergang, men bare vi ofrer oljerikdommen og betaler nok avlat og avgifter til klimaindustrien, vil jorden være reddet, og et grønt paradis vil fremtre.

Grunnen til at jeg skriver denne artikkelen, er imidlertid ikke at jeg vil kritisere lettlurte mennesker eller elitens stupide hyklere, som flyr inn 1500 private jetfly for å snakke om hvor utrolig bekymret de er for våre utslipp av CO2, og ikke forstår at noen vil legge merke til det. Det er jo tross alt bare en dråpe i havet, siden det til enhver tid er over 20 millioner mennesker i luften, og flytrafikken øker som aldri før.

Nei, grunnen til at jeg skriver dette, er at jeg gjør meg noen betraktninger om fremtiden. Denne artikkelen er en slags tidskapsel: Jeg vil ha ned på papiret hvordan eliten stadig setter slike tidsfrister for «tippepunkt», hyper opp trusselen til det latterlige, og når deadline passerer uten at jorden går under likevel, erklærer de bare et nytt tippepunkt, en ny siste frist for å redde jorden og menneskeheten fra dommedag – slik dommedagsprofeter alltid gjør … inntil følgerne deres til slutt går lei. Og etter tyve år begynner vel de fleste muligens å gå litt lei ..?

Min spådom er at om ti år, vil eliten fortsatt sette klima-tidsfrister

I motsetning til klimaindustrien innrømmer jeg at det er vanskelig å spå fremtiden. Men jeg tar en råsjans her,  for jeg har latterliggjort klimaspådommene i nesten tyve år, og fått rett hver gang. Kanskje eliten i Davos burde høre litt mer på oss skeptikere enn på folk som tar feil hele tiden? La oss gå ti år tilbake i tiden, da fiffen samlet seg til klimakonferanse i Danmark. Noen som husker dét? La meg repetere hva klima-eliten sa den gangen:

«Britenes statsminister Gordon Brown har gitt verdens ledere 80 dager på å redde kloden. Jens Stoltenberg støtter kollegaens ultimatum. Når statslederne forlater FNs klimakonferanse i København 18. desember 2009, må en avtale være på plass, ellers vil klimaforverringene bli så enorme at de ikke kan snus.»

80 dager der, altså. Som kom og gikk. Og så kom det nye dommedagsvarsler, nye tippepunkt og nye «tegn» som viser at nå, er det rett før alt går til helvete. Men snøen laver ned, det er minus 27 grader på Nordpolen i skrivende stund, isbjørnen har det bra som aldri før, og Bryggen i Bergen ligger ikke under vann. Faktisk har ikke havnivået endret seg en millimeter.

Klimahysterikere ser stadig nye «tegn»

Du hører det hele tiden i mainstream media: Det er mange og alarmerende «tegn» på klimaendringer. NRK har kanskje satt rekord i så måte. De har brukt store ressurser på å lage det som muligens er tidenes mest tendensiøse klimaprogram, «Jakten på klimaendringene», hvor de har funnet et utall av «tegn» på «store klimaendringer».

Det hele har blitt så hysterisk og latterlig at Global Warming Policy Foundation i Storbritannia arrangerte konkurransen «Fake Climate News 2018» ved årsskiftet, hvor en av de beste nominasjonene var nyheten om at liten økning i global temperatur gjør det mer sannsynlig at folk tisser i senga! Vinnerhistorien var imidlertid et oppslag om at den stakkars blåhvalen må synge høyere og høyere for å overdøve støyen fra isen i Arktis som brekker opp. I kid you not!

Denne evige jakten på «tegn» blir akkurat som å høre sektmedlemmer hekta på Johannes Åpenbaring eller Nostradamus som ser «tegn» på dommedag overalt, uten at edru folk er i stand til å se de samme tegnene. Alle disse «tegnene» er bare helt normal selvsuggesjon. Det er ikke virkelig. Det blir skiføre i Nordmarka om ti år, og jeg har hatt rett før, i motsetning til visse andre. Slapp av. Det går nok bra, skal du se. Dét er en bedre historie å fortelle barna våre.

Så er det klimaendringer?

Ja, naturligvis er det klimaendringer! Klimaet er aldri stabilt, for klimaendringer er like naturlige som vær, jordskjelv, vulkanutbrudd, orkaner, pandemier, skogbrann og asteroidenedslag. Naturen gir blaffen. Under isbreene våre er det rester av skog, og for 300 år siden lå isen på vann i lavlandet til langt utpå sommeren. I middelalderen hadde vi en varmeperiode, som vi har nå. Før middelalderen var det et kuldeperiode (Oort Minimum) på mesteparten av 900-tallet, og etter middelalderen har det vært både Wolf, Spörer og Maunder minimum kuldeperioder som virkelig truet menneskene, for avlinger vokser ikke i kulda. Der har du nøkterne, rolige, edruelige fakta. Men psst: At klimaet varierer, betyr ikke at det er vår feil, at det skyldes CO2-nivået eller at vi kan gripe inn og forhindre endringene. Slike påstander mangler sammenheng og krever separate bevis.

Nå har temperaturen gått opp 0,8 grader de siste 160 år, og har stabilisert seg de siste 20–30 år, samtidig som mengden CO2 i atmosfæren har økt med 0,02 % – muligens pga. våre utslipp, men selv dét er usikkert. Hvis du husker isbrytere i Oslofjorden på 1960-70-tallet, så har du altså rett i det. Men én ting er sikkert: Så langt har alt dette vært en velsignelse for menneskeheten: CO2 er plantenæring og ikke forurensning, og denne økningen, kombinert med en lang varmeperiode, gjør at avlingene på jorden har økt dramatisk og snart er i stand til å fø 8 milliarder mennesker. Fossil energi kan altså ha reddet oss på flere måter enn billig energi. Dessverre gir det oss ingen garantier for at denne rike og frodige varmeperioden vil vedvare. Det kan vi bare håpe på.

Er vi truet? 

På 70-tallet var klimaforskere og -eksperter enige om at menneskeheten var truet av en global nedkjøling. Det ble foreslått å dekke polene med sot for å få opp temperaturen, og sånn går det altså slag i slag. Eksperter og forskere er ikke spåmenn. De kan ikke se inn i fremtiden, og ingen på denne kloden kan si med sikkerhet hva klimaet vil gjøre til neste år engang. Derfor er det vanvidd å vedta klimaets utvikling frem til år 2100, slik man gjorde i Paris. Det er svindel. Klimaet vil fortsette å variere som før, uansett om vi ofrer oljen, penger eller jomfruer til det store grønne hølet. CO2-kutt kan ikke stabilisere klimaet. Ingenting kan det. Du har blitt lurt av dumme mennesker som lurer seg selv. De påstår de er glad i naturen, men egentlig forstår de ikke noen ting av naturen.

Trusselen er ikke at klimaet er inne i en varm og frodig periode – dét skal vi være glad for. Trusselen er at disse varmeperiodene er unntaket for jordens klima, for de varer statistisk sett aldri lenge: Nå er solforskere bekymret for at solflekkene forsvinner og at solen roer seg ned. Det sammenfaller med at jordens klima har vist kjølende tendens de siste tre årene. Hvis vi går inn i en ny «liten istid», vil det virkelig være en trussel mot jordens avlinger. Det vil få ufattelige ringvirkninger.

Går vi inn i en stor istid, etter en varmeperiode på ca. 10.000 år, vil sivilisasjonen som vi kjenner den være over. Men dessverre: Det er ingenting vi kan gjøre med dét heller, for vi er ikke guder, uansett hva 97 % av forskerne angivelig er enige om – et mantra som ikke bare avslører manglende forståelse for klimaet på jorden, men også manglende vitenskapelig forståelse.

Vi kontrollerer ikke naturen, solen eller planeten vår. Sorry. Never have, never will.  Vi klarer ikke engang å kontrollere oss selv og vår vanvittige populasjonsvekst. Vi er bare med på reisen og må tilpasse oss så godt det lar deg gjøre. Som alltid. Vi får snakkes om ti år. Og du: Ikke selg snøfreser‘n riktig ennå!

 

Hvis du likte denne artikkelen bør du kanskje vurdere å bli fast støttespiller?

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

For Paypal og SMS se vår Støtt Oss-side.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂