Tyske klimaekstremister i aksjon. Foto: Paul Zinken/dpa via AP

I Tyskland begynner nå stadig flere vanlige innbyggere å få nok av ekstreme klimaaksjoner. I byen Bamberg ble det kastet stinkende svensk surstrømming på aktivistene.

Da klimaekstremister fra gruppen Letzten Generation limte seg fast til gatene i Bamberg i Tyskland, ble de møtt av sinte bilister og forbipasserende som gikk til motaksjon med blant annet en boks illeluktende svensk sild.

Såkalt surströmming er beryktet for sin intense lukt og beskrives som en av verdens mest stinkende matretter. Noen hevder at det også smaker godt.

Det viste seg uansett at den kan fungere godt som et våpen mot folk man vil skal fjerne seg, noe klimaekstremistene som utførte sabotasjen mot trafikken fikk erfare.

Samnytt skriver om saken.

– En öppen burk med illaluktande fisk kastades mot mig, som jag som tur var kunde fånga med foten, säger aktivisten Falk Nicol, ifølge Samnytt.

Denne ekstremistgruppen er beryktet for sine temmelig bisarre sabotasjeaksjoner mot samfunnet, og både politi og andre utrykningsetater må ofte bruke dyrebar tid på å rydde dem unna gater, torg og andre steder de herjer.

Men denne gangen fikk politiet altså god hjelp av publikum med å fjerne pøblene.

Klimaekstremistene vekker nå generelt mer og mer motvilje og sinne hos vanlige folk i Tyskland og andre land.

Her er en Twitter-melding der de rett og slett kalles «psykostisk ungdom»:

Les også: 

Ytterlig­gående klima­aktivister vil radikalisere Fridays for Future – og bak står bortskjemte rikinger

Sommerlesning! Bestill i dag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.