To klimaekstremister som ifjor blokkerte trafikken i den tyske byen Stuttgart, fikk ikke med seg rettssaken mot dem fordi de dro på ferie til Bali og Indonesia, en reise tur/retur på 23.000 kilometer – hvilket produserte rundt 7,9 tonn CO₂-utslipp.

Hykleri

I september 2022 blokkerte Yannick S. og kjæresten Luisa S. fra aktivistgruppen Letzte Generation, pendlertrafikken i Stuttgart ved å lime seg selv til veibanen. De to ble anholdt av politiet, men da de skulle møte i retten viste det seg at de ikke kunne stille fordi de var på den andre siden av jorden på ferie.

De to klimaekstremistene blir nu holdt frem som eksempler på hykleriet blant aktivister fra det velstående borgerskap hvor ryggsekkreiser av denne typen er en typisk sosial markør.

På ferie som «privatpersoner»

Mange klimaekstremister har aksjonert mot flyplasser for å stanse utslipp fra den «rike» delen av befolkningens flyreiser.

Da dommeren spurte de andre tiltalte i saken hvor 24-åringen og hans 22 år gamle kjæreste var, svarte de at de var på ferie i Thailand og hadde planer om å reise videre til Bali.

Mest interessert i tumulter?

En talsmann for Letzte Generation sa at de har lov til å dra på ferie som «privatpersoner»:

– De bestilte flyreisen som privatpersoner, ikke som klimaaktivister. Du må holde de tingene adskilt.

Medlemmene av Letzte Generation er lenge blitt beskyldt for å være mest interessert i å skape tumulter under dekke av klimaaktivisme. Rundturen som «privatpersoner» vil sannsynligvis gi retten stoff til eftertanke med hensyn til de tiltaltes motiver.

Utbredt dobbeltmoral

Yannick S. og kjæresten Luisa S. er ikke de eneste klimaekstremistene som er blitt anklaget for dobbeltmoral. World Economic Forums elitesamling i Davos som ankommer i en flåte av private jetfly, har måttet tåle anklager og latterliggjøring for manglende sammenheng mellom deres ubarmhjertige fokus på klimaendringer og personlige forbruksvaner.

«Langdistanse-Luisa»

Også Luisa Neubauer, talsmann for how dare you-klubben «Fridays for Future», er blitt anklaget for hykleri for sine reiser til Indonesia, Kina, Hong Kong, Namibia, Canada og Marokko. Den tyske klimaekstremisten går under tilnavnet #LangstreckenLuisa på sosiale medier.

I Wien orket ikke bilistene mer og røsket ekstremistene vekk, limt eller ikke limt:

Klima-ekstremister limte seg fast i veien. Ble revet vekk av sinte bilister

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.