Fullt kaos i Berlin-trafikken. Ffoto: Hannes Albert/dpa via AP

Klimaekstremister blokkerte mandag flere større gater og skapte kaos i det sentrale Berlin, opplyser politiet. Målet er å stenge hele Berlin.

Ekstreme klimaaktivister skaper mandag fullt kaos i trafikken i den tyske hovedstaden. De har nemlig fått det for seg at de skal redde verden ved å skape køer og problemer i byens gater.

For Berlin og hele Tysklands befolkning begynner disse gruppene å bli en sann pest og en plage, og sinnet vokser. Se sak under.

NTB-DPA melder om saken.

Sju aktivister limte seg fast til gatelegemet på Ernst Reuter-plassen og en hovedgate som leder inn til plassen. Flere av aksjonsstedene ligger i det travle Charlottenburg-distriktet i den tyske hovedstaden.

Litt senere på formiddagen ble det meldt om rundt 20 aksjonspunkter. Medlemmer av gruppen Last Generation hadde varslet om at de hadde som mål å stenge ned hele byen. Intet mindre.

Deres begrunnelse for å utøve slik samfunnssabotasje får mange til å stusse:

– Vi godtar ikke at denne regjeringen ikke respekterer grunnloven. Vi godtar ikke at regjeringen ikke har en plan for hvordan ødeleggelsen av vårt livsgrunnlag kan bremses. Vi tar nå til motmæle, sier aktivistene.

Politiet i Berlin er ute i gatene med rundt 500 betjenter for å fjerne blokadene så fort som mulig. Byens trafikksentral melder om køer, forsinkelser og innstilte ruter i kollektivtrafikken.

Det er øyensynlig ingen tidsbegrensning for aksjonene, og ekstremistene sier de vil holde på til kravene er innfridd.

Eventuelt holder de på til de alle er plassert i fengsel, noe som etter manges mening er en mer naturlig løsning på det hele.

Les også: 

Klimaekstremister i Hamburg ville stanse trafikken, fikk bank av sinte bilister

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.