Ekstremist bæres bort av politiet etter å ha utført hærverk i Vigelandsanlegget. Foto: Javad Parsa / NTB

Tyske klimaekstremister har torsdag sperret rullebaner på de travle flyplassene i München og Berlin, og er til hindrer for trafikken. Dette kan være et varsel om kaoset som kan vente når juletrafikken øker på.

Klimaekstremister fortsetter å sabotere viktige samfunnsfunksjoner rundt om i Europa. Deres pøbel-atferd skaper økende problemer for både fly- og veitrafikk, samt at de gjerne utøver hærverk i museer etc.

I München har ekstremister torsdag tatt seg inn på en av rullebanene og limt seg fast, opplyser en talsperson for flyplassen til Focus.

Også på hovedflyplassen i Berlin er en av rullebanene rammet, skriver Bild.

NTB-DPA melder om dette, torsdag formiddag.

Denne typen ytterliggående samfunnssabotører tok seg også inn på flyplassen i Berlin for et par uker siden. Flytrafikken var da blokkert i nærmere to timer. Enkelte limte seg fast til rullebanen, mens andre syklet rundt på området.

Den siste tiden har slike ekstremister, som regel unge, til dels hjernevaskede og fanatiske mennesker,  i flere land i Europa limt seg fast til malerier i museer og kastet maling på kjente statuer.

Også idrettsarrangementer er rammet, som i Lillehammer sist helg, se sak under.

I Oslo har de tilgriset Monolitten i Vigelandsparken og prøvd å lime seg fast til Munchs «Skrik» på Nasjonalmuseet, i tillegg til at de ved flere anledninger har skapt store problemer ved å stanse trafikk.

Myndighetene i vestlige land har åpenbart ikke lykkes med å innføre straffetiltak som kan forhindre denne typen sabotasje. Man nøler i det lengste med å kategorisere det som terror mot samfunnet.

Mange vil mene at tvungen psykiatrisk behandling kan være et nødvendig virkemiddel mot de mentale forstyrrelser og vrangforestillinger som antas å ligge til grunn for slik adferd.

I store medier omtales imidlertid ekstremistene ofte med en viss forståelse, selv om det pliktskyldig gjerne tas en viss avstand fra metodene som benyttes i disse aksjonene.

Les også:

Klimapøbel demonstrerte under langrennsrenn på Lillehammer

Bestill de nye bøkene fra Document forlag:

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

Kjøp julegavene fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.