Åtte klimapøbler ble lørdag pågrepet etter å ha stanset trafikken på flyplassen ved München i hele to timer.

Seks av aktivistene limte seg fast på rullebanen, skriver NTB-Reuters. Dette kunne endt i en katastrofe, siden mange flyselskaper forsøker å tanke litt mer enn akkurat nok flybensin.

Det førte til full stans i alle avganger til og fra flyplassen, som er Tysklands nest største, i nærmere to timer i morgentimene lørdag. 60 flygninger ble innstilt, noe som rammet flere tusen passasjerer.

Forstyrrelsen av flytrafikken skjedde i en av de travleste helgene i året for flyplassen i Sør-Tyskland.

Flere fly måtte omdirigeres til andre flyplasser, og et ambulansefly med en akuttpasient om bord, måtte vente i over 20 minutter før det kunne lande.

Aksjonen ble utført av gruppen Letzte Generation (Den siste generasjon) som får krass kritikk av Tysklands samferdselsminister Volker Wissing.

– Dette var ikke en legitim protest, men et målrettet angrep på lufttrafikken, sier han.

Wissing la til at slike aksjoner kan føre til at folks liv er i fare.

Letzte Generation er av mange oppfattet som en tilnærmet terrorgruppe, og har gjennomført en rekke grove aksjoner i Tyskland. Selv klimapartiet Die Grünen har fordømt gruppens aktiviteter.

Hvorfor det tok hele to timer å fjerne klimamobben er ukjent. Dette er ikke første gangen disse aktivistene har utført farlige aksjoner mot flyplasser.

Les også:

Tyske klimapøbler fordømmes etter at en kvinnelig syklist døde

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.