En kvinnelig syklist døde i Berlin etter at klimahysterikere hadde blokkert veiene. Nå reagerer selv partiet Die Grünen på aktivistenes oppførsel.

Kvinnen ble overkjørt og fanget under en lastebil mandag i forrige uke. Ifølge brannvesenet ble en kranbil som skulle sørge for at bilen kvinnen lå under, ble fjernet, forsinket i trafikken på grunn av demonstrasjonene til en gruppe klimafanatikere tilknyttet organisasjonen Letzte Generation.

Den 44 år gamle kvinnelige syklisten døde av skadene, noe som ble kjent fredag. Robert Habeck fra Die Grünen, som også er Tysklands økonomi- og klimaminister, reagerer sterkt.

– Den som risikerer andres helse og liv, mister all legitimitet og skader også selve klimabevegelsen, uttalte Habeck ifølge BBC.

Habeck mener at enkelte klimaaktivister har trådd over en grense.

Letzte Generation har bekreftet at de sto bak blokkeringen av veiene i Berlin. I en uttalelse hevder gruppen at de har fått hele mediesystemet mot seg.

De påpeker også at klimagruppens medlemmer er fortvilet over dødsfallet, og at deres aksjoner fant sted noen kilometer unna stedet der kvinnen ble overkjørt.

– Vi vet at våre demonstrasjoner kan føles ubehagelige på mange måter. Hver dag konfronterer vi folk med det vi alle ønsker å ignorere, sa gruppen i uttalelsen.

Den samme gruppen sto bak aksjonen på et museum i Potsdam i forrige måned, der de kastet potetstappe på et maleri av Monet.

Også Tysklands president Frank-Walter Steinmeier har reagert på klimapøblenes opptreden, og har uttalt seg slik:

– Jeg frykter at dette vil sette spørsmålstegn ved den brede offentlige støtten til mer og mer avgjørende klimavern, eller frarøve oss muligheten til å øke denne støtten ytterligere.

Den samme dagen som dødsfallet ble kjent, kom en rapport fra myndighetenes ekspertråd om klimaendringer ut. Den konkluderte med at det var helt klart at Tyskland ikke vil klare å oppnå klimamålene sine for 2030.

Les også:

Klimapøbler i London blokkerte brannbil under utrykning og bil på vei til sykehuset

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.