Den ekstreme klimagruppen Letzten Generation sprayet søndag oransje og rød maling på alle søylene i Brandenburger Tor, et av Berlins mest kjente landemerker.

Det er slik disse pøblene opptrer i et forsøk på å redde kloden fra klimaendringer.

Ifølge representanter for Letzten Generation (Den siste generasjon) ble det brukt brannslukkere til å spraye den berømte porten.

De sprayet også maling på Pariser Platz, som ligger foran monumentet, i paradegaten Unter den Linden. En rekke personer er pågrepet. (NTB)

Også på Bromma flyplass i Stockholm sprayet klimamobben maling, her gikk det ut over fly. Aksjonen var en del av en global kampanje som krever forbud mot privatfly.

– De har gått inn på flyplassområdet og sprayet farge på fly, sier politiets pressetalsperson Per Fahlström. 17 personer er pågrepet.

Den ekstreme klimagruppen har tidligere gjort seg bemerket med en rekke aksjoner. De helte oljelignende væske på et Klimt-maleri, de har kastet potetstappe på et maleri av Monet, og etter en aksjon hvor de blokkerte veier i Berlin, ble de anklaget for å ha medvirket til at en kvinnelig syklist døde, siden hun ikke fikk hjelp i tide etter en ulykke.

Nå planlegger Letzten Generation nye aksjoner med sperring av veier til uken, i protest mot politikernes manglende klimahandling. Aksjonene faller sammen med innledningen av høynivåuka på FNs hovedforsamling i New York, der klima er en av de viktigste sakene.

Les også:

Tyske klimapøbler fordømmes etter at en kvinnelig syklist døde

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.