To klimaekstremister bedriver hærverk på en dinosaur-utstilling i Berlin. Foto: Paul Zinken/dpa via AP

To aktivister limte seg fast til stengene som holder oppe skjelettet til en dinosaur på et museum i Berlin søndag. Dette er et forsøk på å få oppmerksomhet for et klimabudskap.

Trenden blant klima- og miljøekstremister med å angripe kunstverk og museumsutstillinger fortsetter.

I Berlin limte to av disse ekstremistene seg fast til en dinosaur-utstilling, av alle ting. Hensikten skulle være å protestere mot den tyske regjeringen.

De mener nemlig regjeringen har håndtert klimaendringene på en dårlig måte, skriver NTB-AP.

Så har de forsøkt å være kreative og skape en slags «kobling» mellom dette synspunktet og dinosaurene:

– I motsetning til dinosauren ligger skjebnen i våre egne hender. Vil vi utryddes slik som dinosaurene, eller vil vi overleve, sa aktivistene.

Menneskeheten er altså i ferd med å forsvinne fra jordas overflate, om ikke vi alle straks gjør som disse ungdommene mener. Det er budskapet fra ekstremist-ungdommene.

Museet har ikke kommentert hendelsen.

Ekstremistene tilhører gruppen Last Generation, som nå fører en form for terrorkrig mot den sivilisasjonen som holder liv i dem og gir dem mulighet til å reise rundt i Europa og bedrive sitt hærverk.

Dette er i stor grad  ungdommer som lever på ulike bidrag og studielån, ytterst få har noe som kan kalles en jobb der de utfører noe av verdi for samfunnet.

Samme ekstreme organisasjon sto også bak aksjonen på Museum Barberini hvor klimaaktivister smurte potetmos på et Monet-maleri sist helg.

Tre klimaekstremister ble denne uken pågrepet i Nederland etter at de aksjonerte mot maleriet «Pike med perleøredobb» av den flamske maleren Johannes Vermeer. Document omtalte dette i en egen artikkel, og kalte dem klimapøbler. Se link under.

Og for to uker siden kastet slike klimaekstremister tomatsuppe på den nederlandske kunstneren Vincent van Goghs maleri «Solsikker» på et museum i London.

Mange venter nå på at europeiske lands sikkerhetspoliti skal foreta omfattende arrestasjoner i disse nettverkene før de får utrettet enda mer skade.

Les også: 

Klimaaktivister er blitt klimapøbler: Angrep kjent Vermeer-verk

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.