Utsatt for hærverk: Pike med perleøredobb» av Johannes Vermeer. AP Photo/Peter Dejong, file

Tre klimaaktivister, eller klimapøbler, er pågrepet i Nederland etter at de aksjonerte mot det kjente maleriet «Pike med perleøredobb» av maleren Johannes Vermeer.

Hendelsen skjedde ifølge NTB-AFP torsdag, da de tre aktivistene tok seg inn på Mauritshuis museum i Haag. En video delt i sosiale medier viser en aktivist som limer fast hodet sitt til maleriet mens en annen limer fast hånden sin på veggen ved siden av.

En tredje aktivist kaster noe som ligner tomatsuppe på maleriet.

Aktivistene var iført T-skjorter med teksten «Just Stop Oil». Det er er åpenbart dette budskapet de synes det passer å fremme gjennom hærverk på klassiske kunstskatter.

Maleriet ble imidlertid ikke skadd ettersom det har et beskyttende glass foran, opplyser museumsledelsen.

«Pike med perleøredobb» ble malt av den flamske maleren Johannes Vermeer i 1665.

– Kunstverk er forsvarsløse, og vi fordømmer på det sterkeste forsøk på ødeleggelse, uansett sak, sier museet i en uttalelse og legger til at verket vil bli vist frem for publikum igjen så fort som mulig.

Aktivister fra pøbelgruppen Just Stop Oil kastet i forrige uke også tomatsuppe på maleriet «Solsikker» av Vincent van Gogh på et museum i London.

Sist søndag kastet aktivister potetmos på et maleri av Claude Monet på et museum i tyske Potsdam.

På kort tid har en del ungdommer tatt steget fra å være klimaaktivister, via klimaekstremister, til å bli de rene pøbler og samfunnsødeleggere. De tror de bedriver en slags «kamp for klimaet». Lavpannet hærverk på andres eiendom er deres uttrykksmiddel, i et stakkarslig forsøk på å få oppmerksomhet.

Det spørsmålet mange stiller seg, er hvor har foreldrene til disse hjernevaskede, forvillede og forvirrede barna vært de seneste årene.

Les også: 

Klimaaktivister kastet tomatsuppe på maleri av van Gogh

Viktige bøker! Bestill fra Document forlag:
Kjøp Kents bok her!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Forhåndsbestill «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.