I et intervju med BBC sier klimaprinsessen Greta Thunberg at hun ikke ønsker å gå inn i politikken. Dermed må man stille spørsmålet: Hva tror egentlig Greta hun har holdt på med de siste årene?

Fra hun stormet scenen som 15-åring har Greta vært overalt. Voksne politikere har bøyd seg i støvet for en jentunge uten utdannelse. Hun har blitt hyllet i Riksdagen, Stortinget, EU-parlamentet og FNs hovedforsamling.

Er ikke dette politikk, uansett om Greta fornekter det? Men Greta og andre som henne ser det annerledes, skriver Lauren Smith i Spiked.

At hun ikke ser på sin aktivisme som politisk, er talende. Greta, som mange andre grønne ideologer, ser rett og slett ikke på å takle klimaendringer som et politisk spørsmål. Snarere ser hun det som en trosartikkel, et bud, en øverste sak.

Greta har blitt 19 år og er politisk aktiv så det holder. Hun skriver kronikker om klimaendringer og deltok nylig på et tysk talkshow hvor hun ba tyskerne fryse til vinteren i stedet for å utnytte de få kjernekraftverkene som fortsatt er i drift.

For ingenting er viktigere for Greta og hennes allierte enn å unngå apokalypsen de spår, ustanselig.

Dette er grunnen til at klimaaktivister føler seg berettiget til å stoppe utrykningskjøretøyer fra å nå sine destinasjoner, kaste menneske-ekskrementer over minnesmerker over de nylig avdøde og ødelegge uvurderlige kunstverk.

Klimaaktivister kastet tomatsuppe på maleri av van Gogh

Siden klimaaktivister ser sin sak som så viktig, så forkaster de all debatt og alle motforestillinger. De opptrer som øko-terrorister, og slipper unna med det. De møtes faktisk med respekt, og blir behandlet som velinformerte teknokrater, selv om de i realiteten er tenåringer uten et snev av kunnskap.

De kaller tungindustri for fornybar energi (vindturbiner). De drømmer om å fôre verden med larver og insekter. Og de tror penger vokser på trær, siden deres velstående foreldre alltid har gitt dem lommepenger uten å stille krav.

Dermed kan deres grønne politikk påtvinges resten av befolkningen, uten at de føler skam. At virkningen for andre menneskers liv er dyptgripende, bryr de seg lite om. De skal jo redde verden!

I mellomtiden blir alle som bestrider eller stiller spørsmål ved et element i den sinnssyke agendaen, stemplet som en «klimafornekter», et helt idiotisk begrep. Klimafornektere risikerer jobben. Men finnes det egentlig noen som nekter for at det finnes et klima?

En skikkelig debatt om klimapolitikk må komme etter hvert. Å dømme etter den folkelige avvisningen av Just Stop Oil og andre ekstreme økogrupper, er den offentlige appetitten på den grønne agendaen i ferd med å avta. Og etter hvert som energikrisen biter seg fast, vil offentlig frustrasjon uten tvil vokse ytterligere.

Klimapolitikk er luksuspolitikk. Ingen fattige kinesere protesterer når Kina bygger et nytt kullkraftverk. De vil ha energi, slik at de kan varme opp huset og sørge for mat og velvære for sine barn.

Vi vestlige idioter aborterer våre barn og legger ut tips på Facebook om ullsokker og tykke gensere. For vi skal jo redde Ukraina, og da er vi villig til å ofre oss selv.

Energikrisen er i ferd med å skape visse protester, og enkelte spår opptøyer i Europa i løpet av våren. Men er det realistisk?

Det kan nok skje i Storbritannia eller i Tyskland hvis folk begynner å fryse i hjel. Men i Norge, eller Sverige? Jeg tviler. Vi har akseptert så store endringer i så mange tiår, uten skikkelige protester. Vi skattes i hjel, og belønnes med befolkningsutskiftning og verdens høyeste kostnader. Vi blir ranet av en korrupt gruppe politikere som ikke er fornøyd med en million i lønn. Derfor overtsvømmes vi av svindel med pendlerboliger.

Vi ledes av politikere som ikke vet hvor de bor! Mer enn noen gang trenger vi et demokratisk opprør mot den grønne agendaen. Problemet er bare at demokratiet er avskaffet.

Noen protesterer, som bøndene i Nederland. Det er ikke klimaendringene som fører til selvmord, slik WHO hevder, men klimatiltakene. Enkelte gir bare opp å leve uten håp.

Men kampen er ikke over. Noen må stå i front og bekjempe den invaderende galskapen.

Les også:

WHO hevder klimaendringer gir «angst, depresjon og selvmords­tanker»

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!


Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.