De ekstreme klimaaktivistene i Just Stop Oil og lignende grupper viser hvor farlig det er når selvopptatte pøbler tror fullt og helt på at apokalypsen er nært forestående.

Det er vanskelig å vite hva man skal kalle de hjernevaskede unge menneskene i Just Stop Oil. Klimaaktivister blir for mildt. Her i Document har vi brukt begreper som klimapøbler, klimahysterikere og klimamobb.

Nigel Farage beskriver Just Stop Oil som «bortskjemte drittunger fra øvre middelklasse».

Det kan godt henne at enkelte tilknyttet denne og lignende radikale grupper i fremtiden vil gjennomføre aksjoner som åpner for et nytt begrep: Klimaterrorister. Klimaterrorisme har ikke forekommet ennå, men en antydning så vi nylig, da en kvinnelig syklist døde, kanskje fordi veiene var blokkert for å «redde klimaet».

Når man ser filmen av den 24 år gamle jenta som aksjonerte ved M25 nylig, så ser man hva man står overfor.

– Jeg er her fordi jeg ikke har en fremtid! sa hun innimellom hikstene sine.

At det hun sier er alarmistisk nonsense burde være åpenbart for de fleste, skriver redaktør Tom Slater i Spiked.

Sannheten er nesten det motsatte av det hun sier. Takket være økonomisk utvikling, drevet av billig og pålitelig energi, har årlige dødsfall over hele verden som følge av klimarelaterte katastrofer falt med mer enn 95 prosent det siste århundret.

Hun antyder at flommen i Pakistan skyldes klimaendringer. Her ser vi hvor truende klimahysteriet er for oss vanlige folk. For denne påstanden har bred støtte blant vestlige politikere.

Dette inkluderer vår egen statsminister Støre, som er i ferd med å åpne pengebingen for å redde utviklingsland fra klimakatastrofer, fordi Pakistan og FN sier det.

– At Norge er et rikt land, det forplikter, sa Støre på COP27.

Støre: – At Norge er et rikt land, det forplikter

Selv IPCC sier at det ikke finnes tilstrekkelig bevis for å si at klimaendringer har skyld i flomkatastrofen i Pakistan. Men ingen av disse apokalyptiske klimaklovnene har lest IPCC-rapporten. Det samme kan man si om våre politikere.

Selvsagt dør mennesker av varmebølger. Men langt flere dør av kulde. Hvis man lytter til mobben, og stanser produksjonen av stabil energi som olje- og gass og kjernekraft, for å erstatte den med mislykket, ustabil, kostbar og absolutt ikke fornybar vindkraft, så vil dødstallene gå i taket.

Mens pensjonistene vil fryse i hjel over hele Europa, vil økonomien kollapse og verden vil rammes av en sultkatastrofe man ikke har sett tidligere.

Men klimamobben bryr seg ikke om slike småting. Grupper som Just Stop Oil inntar en hysterisk holdning om klimaendringer, og fremstår som en dommedagskult.

Det vi bevitner er en klassisk massepsykose som kanskje har blitt forsterket av de tyranniske nedstengningene under pandemien.

Derfor blokkerer mobben veier, kaster ekskrementer på minnesmerker, setter fyr på sine egne armer, vandaliserer uerstattelige kunstverk og møtes med forståelse fra Ingrid Eline Barrabés Gørrissen, medlem av Natur og ungdom, som skriver i Aftenposten:

Er det virkelig sånn at et gammelt maleri er verdt mer enn hele vår verdens fremtid?

Hvordan et ødelagt kunstverk kan redde verdens fremtid? Det blir aldri forklart. Nå kan Gørrissen juble, ettersom klimapøbler fra organisasjonen Stopp oljeletinga i dag forsøkte å lime seg fast til rammen til Munch-maleriet «Skrik» på Nasjonalmuseet.

Man bør merke seg at tidsskriftet Tidens ånd, som først meldte om hendelsen, var til stede under aksjonen. For de de visste om den på forhånd. Men de varslet hvermen muséet eller politiet.

Man kan stille spørsmål om ikke dette er et nokså klart brudd på presseetikken?

Hvem står bak?

Initiativtageren bak Just Stop Oil skal være Roger Hallam, som var en av grunnleggerne bak den ekstreme gruppa Extinction Rebellion XR). Hallam er litt av en fyr.

Han har sagt at man må forvente at «noen vil dø» som følge av klimademonstrasjoner. På besøk i Tyskland sa han at klimatrusselen var verre enn Holocaust. Dette var så ille at han ble formelt ekskludert fra sin egen organisasjon. Men han er fortsatt aktiv i alle undergruppene til XR, som Just Stop Oil.

Han motiverer sin unge, hjernevaskede «minions» ved å fortelle at klimaendringer trolig vil føre til at deres mødre, kjærester og venner vil bli utsatt for gjengvoldtekter som avsluttes med at de får sine øyne stukket ut.

‘So what will happen is episodes where someone, a gang of young men, come into your house, they take your girlfriend, they take your mother, they put her on to the table, and they gang rape her, in front of you, and then after that they take a hot stick and they poke out your eyes and they blind you. That’s the reality of the annihilation project that you face.’

Hallam anslår at seks milliarder mennesker vil dø dette århundret på grunn av klimaendringer. Som man forstår: Her trengs det ikke motargumenter, men psykiatri. Og slike folk har fått kontroll over en stor gruppe ungdommer som sprer panikken sin i mange europeiske land.

Hvis man vet at man uansett skal dø, så vokser ekstremismen raskt. Just Stop Oil kan utvikle seg til å bli klimasakens jihadister, hvis de ikke stanses.

Hvorfor blir ikke slike samfunnsødeleggende aktiviteter knallhardt straffet av rettsvesenet? Myndighetene tillater aksjonene, men arresterer journalister som rapporterer om det som skjer.

De kaller seg ikke-voldelige, men blokkerer veien for utrykningskjøretøyer som ambulanser og brannbiler. Burde ikke slike handlinger straffes nokså hardt?

Enkelte sivile har mistet tålmodigheten med mobben, og går til angrep. Dette kan selvfølgelig ikke anbefales, men det er en naturlig konsekvens av et ubrukelig politi.

Just Stop Oil fremviser en intens, kultaktig frykt for fremtiden, og en dyp misnøye med menneskeheten. Men de er bare den spisse enden av en langt bredere trend, for misantropien sprer seg helt til internasjonal politikk, skriver Slater

Som da FNs generaldirektør António Guterres parafraserte AC/DC på COP27, og erklærte at verden går mot et «klimahelvete» (highway to climate hell).

Vi er nødt til å gjøre motstand mot hysterikere og dommedagskulter, uansett om vi snakker om Just Stop Oil eller Guterres og store deler av det politiske miljøet i Vesten. Ellers kan framtiden virkelig bli mørk.

Hvis du vil unngå klimahysteri, kjøp boken «Usikker vitenskap» av Steven Koonin. Til salgs nå hos Document forlag.


Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.