– Jeg har aldri følt et så sterkt behov som å spandere en øl på noen som da jeg så denne bygningsarbeideren fjerne Just Stop Oil-demonstranter fra veien, skriver Brendan O’Neill i The Spectator.

Han elsker at en vanlig arbeider tar grep mot klimamobben, som i stor grad tilhører den øvre middelklassen. Det er altså en privilegert gjeng med pøbler som gjør livet vanskelig for vanlige folk.

Dette skjedde i forbindelse med at Just Stop Oil nok en gang blokkerte en vei for å forhindre en apokalypse ved å gjøre livet surt for andre folk.

Klippet om arbeideren la Just Stop Oil ut selv på Twitter.

Som man kan se lar politiet Just Stop Oil gjøre akkurat som de vil, mens arbeideren umiddelbart blir pågrepet.

The police, however, see things differently. They won’t be buying him a pint. In fact, they arrested him, roughly. One swore at him. It was a surreal scene. The builder was only doing what the police have flat-out refused to do – clear the public highway so that citizens can go about their business.

Disgraceful behaviour by the state, if you ask me.

Hvorfor gjør ikke britisk politi det som tysk politi gjør på dette klippet? Det er ikke vanskelig.

På sin hjemmeside skriver Just Stop Oil at de har blokkert veier i London hver eneste dag siden 24. april. Hvorfor er de fortsatt på frifot?

Det er selvsagt irriterende når man ikke rekker jobben, eller blir forhindret i å utføre andre viktige oppdrag. Det nærmer seg klimaterrorisme når de forhindrer nødtjenester ute på oppdrag å nå frem til målet i tide.

O’Neill forteller om en annen gang han så disse klima-fanatikerne i aksjon. En gruppe svært unge menn i arbeidstøy med malingsflekker var på vei hjem etter en lang og hard arbeidsdag. «La oss dra hjem», sa en av arbeiderne.

En av øko-tyrannene svarte på engelsk med en aksent som typisk tilhører en snobbete overklasse.

‘We’re doing this for you, and for everyone.’ Their paternalism and arrogance was astounding.

Politiet gjør ingenting, annet enn å arrestere de som lar seg irritere, samt journalister som møter opp for å dokumentere det som pågår.

Det eneste politiet gjør er å bistå pøblene, trøste dem, berolige dem gi dem vann. Politiet beskytter snobbete pøbler mot arbeidende briter.

It isn’t hard to fathom why these protesters are treated with kid gloves by the cops and fawned over by the liberal media. It’s because they are ‘nice’ and well-to-do.

Dessuten har de ifølge mange medier tross alt gode intensjoner, siden de tross alt forsøker å redde verden.

Tenk om Brexit-tilhengere forsøkte å blokkere noen veier fordi de var misfornøyde med den siste avtalen med EU? Tror man virkelig at de ville blitt behandlet på den samme måten?

Not a chance. They’d be truncheoned off the street and The Guardian would laugh.

Vi så det samme da Black Lives Matter fikk herje fritt, mens de som protesterte fredelig mot vaksinetvang ble behandlet som kriminelle, som truckerne i Canada. En ung gutt som deltok i bøndenes demonstrasjoner i Nederland ble skutt på av politiet. Kulen traff traktoren han satt i.

Just Stop Oils moderskip Extinction Rebellion er også kjent som middel- og overklasse. En undersøkelse som sjekket 6000 XR-aktivister fant at de var overveldende middelklasse og høyt utdannet, skriver O’Neill.

Høyt utdannet kan vel her oversettes til grundig indoktrinert.

Men etablissementet sympatiserer med disse folkene, for de både ser og høres velkjente ut.

‘They’re just like us.’

Det er et grotesk klasseskille, som hele klimasaken er. Den dårlige behandlingen av arbeidere må sammenlignes med behandlingen av velstående grønne mobber.

Arbeidere vil gjerne ha mer av alt, for de har ikke så mye fra før. De vil derfor ha økonomisk vekst, ryddige arbeidsforhold, og høyere lønn. Alt dette krever tilgang til mengder av rimelig energi.

De grønne apokalyptikerne vil derimot ha mindre av alt. Mindre utvikling, mindre bilbruk, kull, kjernekraft – rett og slett mindre energi og dermed mindre økonomisk vekst.

De ønsker altså i praksis en fattigere befolkning. Maset om grønn industri er bare en løgn de har fortalt så mange ganger at de har begynt å tro på den selv.

The clash between that builder and the road-blockers was really a clash of competing visions, competing values, and I know whose side I’m on.

Støtter man arbeiderne som bare vil få gjøre jobben, kanskje få litt bedre lønn etterhvert mens de sørger for at landet fungerer? Eller støtter man den snobbete mobben fra øvre middelklasse som vil ødelegge alt? Svaret på dette spørsmålet sier veldig mye om hva slags person man er.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.