Det går nesten ikke en uke uten at Extinction Rebellion (XR) demonstrerer sin usympatiske variant av øvre middelklasse-snobberi. Selv om de sier at de drives av omsorg for planeten og mennesker, så vises forakten de føler for «vanlige folk» gjennom alt de gjør.

Øko-idiotene i XR har via Insulate Britain brukt høsten på å skape kaos på britiske motorveier, til stor forargelse for nettopp vanlige arbeidere på vei til jobb. Eller alvorlig syke mennesker på vei til sykehuset i ambulanser.

Om noen av The Deplorables mister inntekter eller dør? Hvem bryr seg? Ikke XR og øko-mobben. De har jo høyere mål enn oss «vanlige folk».

I forbindelse med Black Friday viste XR nok en gang sin forakt for vanlige folk, som faktisk føler behov for å spare inn noen kroner etter at klimahysteriet har ført til historisk høye priser på helt nødvendig energi. Denne gangen er det tilbudsvarer fra Amazon som var målet for de velhavende snobbene. Brendan O’Neill lar seg ikke imponere.

The eco-loons and their apologists are dressing this up as a principled stand against venal capitalism. Pull the other one. This is just a noisy middle-class moan about the greedy masses and all the ‘crap’ we’re planning to buy on Black Friday.

Med «crap» mener de julegaver til barna og slikt sludder som vanlige folk prioriterer høyere enn å redde verden med kommunisme, diktatur og tyranni, slik de gode menneskene i XR ønsker.

Siden XR brukte høsten på å plage vanlige folk økonomisk, er det vel ikke så rart at mange ønsker å spare noen kroner på julegaver?

Les også: «Øko-mobb» fortsetter å blokkere veier i England – folk er rasende

XR slo til ved 13 ulike Amazon-sentre rundt i Storbritannia. Der låste de seg fast til portene, slik at de onde Amazon-lastebilene forhindres fra å levere ut bestilte varer til den foraktede, hjernevaskede arbeiderklassen.

For arbeiderklassen er fortsatt preget av ondsinnet forbruk. De har ikke forstått eller akseptert premisset som står bak «The Great Reset»: Du skal ikke eie noen ting, og du skal være lykkelig.

Nothing horrifies the self-righteous middle classes more than frenzies of consumerism. XR is determined to punish us for our brainless bargain-hunting by delaying our deliveries.

This will, of course, do precisely nothing for the environment, but it will cause annoyance to hard-working people, which seems to be XR’s chief aim these days.

Les også: Skal dystopien «The Great Reset» utløses i Glasgow?

XR forsøker å påstå at de aksjonerer av omsorg for de ansatte hos Amazon. Men dette kunne de ha satt fokus på 365 dager i året. At de velger akkurat Black Friday viser at målet er noe helt annet: Målet er å straffe taperne blant folket som vil spare noen kroner på julegaver og andre nødvendige innkjøp.

Amazon er en kreftsvulst, og det er ikke vanskelig å se hvordan Amazon (og de andre store tech-selskapene) ødelegger samfunnslimet. Men XR bryr seg ikke egentlig om dette. XR har ingen problemer med at Facebook sensurerer stemmer som er kritiske til klimahysteriet. XR liker undertrykkelse, så lenge det er de riktige folkene som undertrykkes.

Aktivistene i Extinction Rebellion drives av en motstand mot forbruk. Forbruk krever energi, og energibruk dreper planeten. Lyden av et nyfødt barn er lyden av undergangen for disse folkene. Helst burde vi bare dø, alle sammen, fordi klima.

Så kan noen få, utvalgte, la oss si 500 millioner gutmensch, leve videre i vegansk idyll med ubegrensede ressurser.

The rich once signalled their superiority over the rest of us through consumption, by being extravagant, even decadent. In more recent decades, in an extraordinary about-turn, they’ve started doing the opposite.

Her tror jeg O’Neill tar feil. De superrike forbruker ikke mindre enn oss som tilhører arbeiderklassen. De er bare litt mer elegante og diskré i sitt forbruk. Det er ikke så lett å se forskjell på et glass rødvin til 1000 kroner sammenlignet med et glass rødvin til 50 kroner. Dessuten: Vi usiviliserte og enkle sjeler fra slummen ville sikkert ikke merket noen forskjell uansett.

I sine private fly slafser de i seg sin veganske lunsj mens de ler hånlig av en snekker som unner seg en biff etter en tøff 70 timers arbeidsuke.

Extinction Rebellion vil at vi skal slutte å forbruke, slutte å leve. På denne måten skiller de seg lite fra den jevne stortingspolitiker, som aldri slutter å lete etter nye måter å beskatte oss på. Samtidig har de alltid noen andre enn oss nordmenn i kikkerten når disse skatteinntektene skal brukes opp.

Migranter, bistand, FN, tyske strømkunder, IS-kvinner – alle fortjener omsorg. Bare ikke oss nordmenn, og spesielt ikke oss vanlige folk, som jobber og betaler skatt, og dermed finansierer hele sirkuset, inkludert de samfunnsmessige kostnadene som påføres oss av klimapsykopatene i XR.

Etter at denne var ferdig skrevet tikker det inn en NTB-melding som viser hvordan klimagalskapen faktisk påvirker oss vanlige folk:

I Sør-Norge har strømmen aldri vært dyrere. Den eksisterende rekorden fra søndag – på 1,87 kroner kilowattimen – smadres mandag.

Da vil den gjennomsnittlige strømprisen gjennom døgnet være 2,56 kroner kilowattimen. Dette er ekskludert nettleie, avgifter og påslag fra strømselskapet.

– Oi, det var høyt, men ikke uventet, sier analytiker John Brottemsmo i Kintec til E24.

Jeg lar Brendan O’Neill få det siste ordet.

Extinction Rebellion is fundamentally a movement for austerity. No wonder it is unpopular. We like our holidays, we like our comforts and we like our Black Friday bargains, so bugger off.

The snobbery of Extinction Rebellion’s Amazon blockade 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.