En leder av gruppen Extinction Rebellion vil at klimaaktivister skal kuppe regjeringen og advarte samtidig at «noen kan komme til å dø» i prosessen. Den sjokkerende meldingen kom fra Roger Hallam:

‘We are not just sending out e-mails and asking for donations. We are going to force the governments to act. And if they don’t, we will bring them down and create a democracy fit for purpose… and yes, some may die in the process’.

Extinction Rebellion co-founder Roger Hallam told members: 'We are going to force the governments to act. And if they don't, we will bring them down and create a democracy fit for purpose'

Roger Hallam er en anarkist.

Klimaaktivisme og kommunisme har mye til felles. Det er ikke uten grunn at de kalles klorofyllkommunister. For dem finnes det kun én løsning på problemene og de vil gå over lik for å oppnå målene. Da er ikke skrittet langt til islam, som jo har den samme trangsynte tankegangen. Du skal ikke kunne velge og frihet er fy-fy. Mange av disse menneskene som underkaster seg totalitære ideer glir smertefritt fra en ekstrem ideologi til en annen. I vestlige land kommer de som regel fra middelklassen eller fra velstående hjem. Flere av disse har bare byttet ut plakater med «refugees welcome» til «save the planet». De heier på barna sine som vil klimastreike i skoletiden samtidig som de skaper frykt og redsel ved å mane frem bilder av jordens undergang.

Extinction Rebellion har i den siste tiden holdt mange store protester i britiske byer. Gruppen er internasjonal og ifølge BBC, benytter de seg av ikke-voldelige metoder. Men lederne har altså andre planer for fremtiden.

Extinction-rebellion-logo.

«De som innbiller seg at er mest tolerante, tåler aller minst, og det er fordi de er vant med å måtte tåle så lite.»

George K. Gooding

 

Extinction Rebellion søker å knuse staten og demokratiet, sier den tidligere anti-terrorlederen Richard Walton.

Aktivistene har limt seg selv fast til tog, blokkert trafikken, lenket seg sammen utenfor politikeres hus og plantet trær på Waterloo Road i London.

protesters-on-a-train.

Hvordan stoppe toget og alle passasjerene. Hvorfor stoppe klimavennlige tog, forresten? 

De har også protestert på Heathrow med droner hvor de skapte forsinkelser i flytrafikken på grunn av den enorme risikoen det medførte. I april blokkerte de en handlegate i London med en rosa båt. I andre demonstrasjoner bruker de også båter av forskjellige farger for å vekke oppmerksomhet.

Fredag blokkerte gruppen en av hovedveiene inn til Bristol.  Senere på dagen ringte en mann inn til en radiostasjon. Han hadde forsøkt å nå frem til sin døende far på sykehuset, men rakk det ikke på grunn av klimaprotesten som sperret trafikken. En av aktivistene, Zoe Jones, sa hun var veldig lei seg, men mente fremdeles at hun «gjorde det rette». Ja, for det var jo ikke hennes far som var døende. Litt må andre forvente å ofre i kampen, mente nok Zoe.

Mediene vil gjerne vise at de «bryr seg» om miljøet. Både BBC og Sky News sender mange innslag om klimaendringer og plast-forurensning. Sky News sendte en periode nyhetssendingene fra Seychellene (under vann) for å få «klima-poeng» fra seerne. Men det hele virker ubalansert og påtatt og bidrar mer til hysteri enn til informasjon.

Members of Extinction Rebellion lay down on the floor as they protest outside Northcliffe House which contains the offices of the Daily Mail, Evening Standard and the Independent newspapers, in London, Britain July 19, 2019. REUTERS/Simon Dawson

Aktivistene i Extinction Rebellion demonstrerte fredag utenfor flere bygninger i London, blant annet Northcliffe House som huser avisene Daily Mail, Evening Standard og The Independent. De mener at avisene ikke skriver nok om klimaendringer.

Innad i gruppen pågår det en maktkamp. Veganere mobber andre medlemmer, sies det. Og nå ser man altså at ekstremist-lederne styrer mot en anarki-ideologi hvor liv kan gå tapt i hva de mener er kampen om planetens overlevelse.  Lederne Roger Hallam og Gail Bradbrook uttaler til avisen The Telegraph at kapitalismen må bort:

‘We oppose a system that generates huge wealth through astonishing innovation but is fatally unable to distribute fairly and provide universal access to its spoils.

‘We need a ‘revolution’ in consciousness to overturn the system we live in, to strengthen our democracy, to find courage and give hope to our children.’

Gail Bradbrook sier hun gjerne dør «for saka».

 ‘I am willing to be arrested. I am willing to be jailed. And I can tell you something else; I am willing to die for this movement, because I am not leaving my kids with the future that they are set on right now.’

Hvorfor ikke Extinction Rebellion bruker kreftene der det virkelig gjelder, som å bremse den kommende befolkningseksplosjonen i Afrika, er et upopulært spørsmål. Det er nok enklere blokkere en motorvei i Storbritannia slik at man kan legge ut fine bilder på Facebook og føle at man virkelig har oppnådd noe.

Konsekvensene av å «redde planeten», ja de får noen andre ta, mener de egoistiske aktivistene.

Daily Mail

Kjøp Alexander Graus “Hypermoral” fra Document Forlag her!