Den dramatiske økoprotestgruppen Extinction Rebellion, som har tiltrukket seg selvnytende besserwissere med mye tid og penger, har avfødt flere undergrupper, som Animal Rebellion og Insulate Britain.

«Endelig en sjanse til å få vist seg frem i all sin prakt …»

Insulate Britain har som mål å tvinge den britiske regjeringen til å etterisolere alle boligene i Storbritannia. For å nå dette utopiske målet,  blokkerer de viktige knutepunkter i og rundt London. Dette har fått folk til å reagerere med å dytte dem unna med biler og bære dem bort fra veien. Politiet arresterer mange, men de slippes rett ut igjen. Insulate Britain har tiltrukket seg mange eldre aktivister. Både pensjonerte lærere og prester er blitt arrestert.

Flere demonstranter har limt hendene til asfalten, og i går var det en som gikk litt lenger – han limte fast ansiktet sitt. Dét angret han imidlertid på: «Ikke en av mine beste ideer», som han sa.

I et mer primitivt samfunn ville disse ha ekskludert seg selv fra å kunne videreføre sine gener til neste generasjon.

Transportminister Grant Shapps er ikke imponert:

Transport Secretary Grant Shapps tweeted this evening: 'Insulate Britain are back, risking lives & ruining journeys. 3 specific injunctions are already in place, but today I instructed @NationalHways to apply for an injunction covering the entire strategic road network'

En domsavsigelse mandag 25. oktober har forbudt nærvær av Insulate Britain på alle hovedveiene.

Siste gruppe ut er Animal Rebellion – en dyreverngruppe. De har nettopp klatret på bygningen til DEFRA (Department for Environment Food & Rural Affairs) for å tvinge igjennom at regjeringen innfører støtte for plantebasert mat på klimatoppmøtet Cop26, som starter i Glasgow søndag.

Det er sikkert kjøttspisernes feil hvis noen faller ned og dør her. 

«My moment» … Stolte foreldre deler nok bilder av avkommet på sosiale medier. 

Til Sky News sa en av aktivistene at de forlangte at verden våkner opp og skifter til en plantebasert diett:

‘Ahead of Cop26 we are calling for – no, demanding – that the world wake up and switch to a fully plant-based diet.’

Men folk flest er lei av privilegerte tenåringer med grønt hår som vil tvinge andre til å bli vegetarianere. På sosiale medier uttrykte én at han ville spise tre kjøttmåltider i dag, til tross for at han normalt bare spiser ett.

 ‘I am going to eat meat for all three meals today, despite usually aiming to go meat free for at least two. This is purely because I find your methods completely odious.’

Daily Mail – Animal rebellion     Daily Mail – Insulate Britain

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.