Selv klimakrigere ønsker ikke å leve i den elendige verdenen de prøver å påføre oss. Man trenger bare å skrape litt på overflaten til en fanatiker, så renner hykleriet ut.

De snakker om klimakrise og ber andre folk om å slutte å kjøre bil. Men kravene som stilles til andre, inkluderer tydeligvis ikke dem selv.

Redaktør Tom Slater i Spiked avslører bløffen i en kommentar. Dette er selvsagt ikke noe nytt, alle vet jo at privatflyene strømmer til Davos når WEF innkaller til møter som skal planlegge raseringen av livet for oss foraktelige vanlige folk.

Slater nevner Shelagh Day, som nylig antastet en tidligere finansminister i hans bryllup. Å stanse sykebiler og ødelegge en av livets viktigste dager for andre mennesker er ok, fordi klima?

Men Daily Mail fant kjapt ut at for noen år siden ferierte Shelagh Day tre uker i Thailand. Klimavennlig? Neppe.

Det er flere eksempler.

 Gail Bradbrook, a co-founder of Extinction Rebellion, was revealed in 2019 to have flown to Costa Rica for a £2,500 stay at a psychedelics retreat. When at home in Stroud, she also drives a diesel.

Så har man  Joshua Smith, som er en frontkjemper for Insulate Britain, som er tilknyttet Extinction Rebellion. Han fremmer seg selv som murer, men så fant The Sun ut at han hadde arvet 2 millioner pund og eier flere leiligheter som ikke følger kravene til det han demonstrerer for.

Insulate Britain: Enda mer upopulære enn Extinction Rebellion

World Economic Forums møter i Davos, John Kerrys evige flyreiser, hele FN og EU, samt våre egne politikere følger i samme spor. Én regel gjelder for oss deplorables, men det fins ingen regler for dem selv.

The Glasgow COP26 conference – which King (then Prince) Charles said was the ‘last chance saloon’ to save the planet – had a carbon footprint twice as large as the one that preceded it.

Hvordan kan denne galskapen fortsette? Slater har noen teorier, blant annet at den grønne overklassen ikke tror på sin egen bullshit. De fokuserer på seg selv, for de er jo så viktige.

They, by contrast, are too important. Their air miles are apparently essential to the great awakening of humanity.

Dessuten vil ikke klimafyrstene egentlig leve i samfunnet de forsøker å tvinge oss andre til å akseptere. De ødelegger vår fremtid, fordi de selv frykter fremtiden.

Klimahysteri kan virke appellerende, men er preget av et ønske om tilbakeskritt. Historiekunnskapen er skremmende lav når man tror livet var bedre på 1800-tallet.

Ingen av disse folkene hadde overlevd en måned i kullgruvene på 1950-tallet. Ingen av dem hadde stilt opp på strendene i Normandie 6. juni 1944.

Environmentalism might appeal, in theory, to elites and activists with a warped, overly romantic view of pre-industrial society. But it really isn’t any way to live.

And deep down, I think they know it.

Les også:

Extinction Rebellion er en gjeng med snobber fra borgerskapet

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.