Klimahysterikere fra Insulate Britain sperret motorveien M25 onsdag, for andre gang på tre dager. Flere av dem som ble arrestert mandag, ble sluppet rett ut på gaten, slik at de kunne gjenta samme type aksjon onsdag.

Blant annet skrøt en aktivist som ble arrestert mandag av at han hadde blitt sluppet ut av politiet, for så å delta i demonstrasjonen onsdag. I et intervju med Nick Ferrari på LBC sammenlignet klimaaktivisten seg og sin sak med Martin Luther King, suffragettene og Gandhi.

Insulate Britain (IB) er tilknyttet den ekstreme klimagruppen Extinction Rebellion.

Les også: Extinction Rebellion – den nye inkvisisjonen?

M25 ble blant annet sperret ved at aktivistene fra IB limte hendene sine fast til asfalten. Bilister, mange på vei til jobb, ble forsinket i to og en halv time. Nå raser både bilister og politikere mot et woke politi som virket mer opptatt av at aktivistene ikke led noen nød enn av å rydde veien slik at bilistene kunne komme frem.

Flere bilister tok saken i egne hender og forsøkte å dra klimaaktivistene av veien. Daily Mail har bilder av hvordan politiet griper inn overfor bilistene.

Britisk politi stanser rasende bilist. Skjermdump Daily Mail

The Telegraph rapporterer om en kollisjon som angivelig skal ha blitt forårsaket av aksjonen, og som førte til at en kvinne måtte flys til sykehus i helikopter.

Siden motorveien var stengt av aktivister, kom ikke ambulanser frem til ulykkesstedet, og mennesker som var på vei til viktig helsehjelp, ble også forhindret, skriver Andy Nicholls på Twitter. Han sitter i styret for helsetjenesten (NHS) i Somerset.

Aksjonen får lite støtte i sosiale medier. Faktisk mister Insulate Britain sympati raskere enn Extinction Rebellion, skriver en person. Mens UKIP slakter politiet og sier at man burde slippe Taliban løs på øko-mobben.

Innenriksminister Priti Patel har så langt ikke kommentert hendelsen. Men andre konservative politikere reagerer kraftig på politiets opptreden.

Conservative MPs Ian Liddell-Grainger and Craig Mackinlay slammed police for ‘standing around for hours at a time before doing anything’ and urged officers to ‘use the powers available to them to clear this protest immediately’.

Mr Liddell-Grainger backed ‘much tougher sentences’ for ‘arrogant and stuck-up’ climate anarchists who ’cause immense harm to people’s lives and livelihoods’.

71 aktivister ble etter hvert arrestert, men de fleste vil bare få et forenklet forelegg på 200 pund. Liddell-Grainger mener de burde straffeforfølges, slik at deltagelse i slike aksjoner vil havne på aktivistenes rulleblad.

‘Their whole plan, of sowing chaos to our lives in this way, just won’t fly with the British public because they don’t kowtow to bullies.’

‘If they can’t be adults in this conversation, they shouldn’t be in the conversation at all.’

Insulate Britain krever blant annet at alle dårlig isolerte hus og leiligheter skal oppgraderes. I tillegg krever de at regjeringen skal skape hundretusener av jobber, redusere utslipp og redde liv.

Kanske de burde starte med seg selv? I tillegg til å forhindre ambulanser fra å komme frem, ble også arbeidere som faktisk var på vei for å isolere et hus stanset av aksjonen.

Daily Mail

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.