Det er blitt mange kallenavn på De grønne, som gjør livet surt for alle som holder samfunnets hjul i gang. «Enviro-idiots» (miljø-idioter) og «eco-mob» bryr seg ikke om at folk dør i ambulanse mens de står fast i kø på de blokkerte veiene. For ellevte dag på rad paralyserer klimafanatikere hovedveier. Det er en avlegger av Extinction Rebellion som kaller seg Insulate Britain (Isolér Storbritannia) som står bak aksjonene.

Flere aksjonister limte seg fast til veien:

Image

Politiet gjør ingenting annet enn å true med arrestasjon og fengsel. De sier at de mangler «power» til å stanse aksjonene. Dette til tross for at det er mindre enn 24 timer siden Boris Johnson og innenriksminister Priti Patel truet med 6 måneders fengsel for aksjonistene.

En talsperson for Metropolitan Police la ut følgende melding på Twitter:

Politi håndterer demonstranter som har blokkert deler av A2, A3, A12 og A40. Veiene er åpne for trafikk, men det er store forsinkelser på alle fire steder, med saktegående trafikk, mens arbeidet pågår med å fjerne dem som har limt seg fast til veidekket. Så langt er 38 personer arrestert for å hindre trafikken og for å være til offentlig sjenanse.

En desperat kvinne sier at moren hennes er i en ambulanse lenger foran i køen:

Insulate Britain krever at 29 millioner hjem må få gratis veggisolering av staten innen 2030. De mener at de kan redde 8500 mennesker fra å fryse i hjel i vinter på grunn av de høye strømprisene:

Vi er reddere for hva som vil skje når klimakrisen bryter ned lov og rett enn vi er for å bli fengslet. Regjeringen fokuserer på oss i stedet for hva som kommer. De trenger å få øynene opp for realitetene. Hvis vår regjering virkelig vil gjøre noe for hardtarbeidende familier, burde de handle besluttsomt ved å isolere hus i Storbritannia. Dette vil hjelpe folk med de stigende strømregningene og hindre 8500 energi-dødsfall denne vinteren og kutte karbonutslipp på den mest mulig kostnadseffektive måten.

Rasende mennesker tok saken i egne hender da tafatt politi ikke gjorde jobben med å fjerne aktivistene:

Denne motorsyklisten tvang seg igjennom ved å skubbe unna en av aktivistene:

 

Police have complained they lack sufficient powers to stop eco-protesters from bringing the M25, M1 and M4 to a standstill

Daily Mail

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.