Aktivister poserer foran National Gallery etter å ha tilgriset trappene med kunstig blod under en protest over koronavirusets innvirkning på Brasils etniske grupper. London 9. august 2020. REUTERS/John Sibley/Scanpix

Den selvopptatte gruppen Extinction Rebellion synes tydeligvis ikke at Storbritannia har hatt det vanskelig nok med koronaviruset. I en teatralsk og dum demonstrasjon tømte de kunstig blod over trappene på Nasjonalgalleriet på Trafalgar Square mens flere la seg ned og lekte døde.

Vannet i fontenen hadde de farget gult, før det ble gjort blodrødt. Alt som en «støtteaksjon» for etniske grupper i Brasil i anledningen den ukjente International Day of World’s Indigenous Peoples, som er nok et påfunn for at godhetsposørene kan kle seg ut og leke i en verden som har alvorlige problemer.

Storbritannia er et av de hardest lammede landene i verden i antall koronadødsfall. Men hvem bryr seg vel om britiske bestemødre når «urfolk» på den andre siden av verden også dør av viruset? «Urfolk» har mye større verdi enn kjedelige og vanlige europeere. Og de gir en muligheten til å posere samtidig som man gjør hærverk «for en god sak».

Først farget de vannet gult.  REUTERS/John Sibley/Scanpix

 

Men blodrødt ble foretrukket. Det er jo litt mer «død» enn gult. REUTERS/John Sibley/Scanpix

Protesters pretended to be dead as they lay on the steps at Trafalgar Square. The protest marked International Day of the World’s Indigenous Peoples

Foreldrene er nok dessverre sikkert stolte av dette avkommet.

Demonstrators dressed in red dresses and veils ascended the steps at Trafalgar Square as people pretended to be dead

Kun fem personer ble arrestert etter demonstrasjonen. Extinction Rebellion aktivister består hovedsakelig av velutdannede middelklassekvinner fra Sør-England.

Disse oppmerksomhetssyke aktivistene koster britene en formue. Selv tar aktvistene seg betalt for å demonstrere. Extinction Rebellion har også en egen gruppe i Norge.

Daily Mail

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.