Aktivister fra miljøbevegelsen Extinction Rebellion demonstrerer utenfor Miljøverndepartementet i Oslo. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ti demonstranter fra gruppen Extinction Rebellion ble anholdt i forbindelse med en demonstrasjon utenfor Klima- og miljødepartementet mandag ettermiddag.

Demonstrasjonen var varslet, og politiet hadde god dialog med demonstrantene, opplyser operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB.

– Vi hadde en løpende dialog med departementet om det var ønskelig med demonstrasjonen, og det var det i utgangspunktet. Men etter en time ble vi bedt om å fjerne dem fordi de blokkerte inngangspartiet, sier han.

Ti personer ble anholdt fordi de ikke etterkom pålegget fra politiet.

Aktivister fra Extinction Rebellion har den siste tiden blant annet avbrutt et stortingsmøte og limt seg fast utenfor Norges Bank.

De beskriver seg selv som en opprørsgruppe som benytter ikkevoldelig sivil ulydighet for å tvinge styresmaktene til å erkjenne alvoret og ta de beslutninger som er nødvendige for å motvirke klima- og miljøkrisene verden står overfor.

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂