Nytt

14 medlemmer av organisasjonen Extinction Rebellion ble stoppet og bortvist av politiet i forbindelse med Arendalsuka mandag kveld. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Til sammen 14 personer fra organisasjonen Extinction Rebellion Norge ble stoppet og bortvist av politiet i forbindelse med Arendalsuka mandag kveld.

– Vi har stoppet og bortvist 14 personer fra området. Det er for å forebygge mulig ordensforstyrrelse, sier stabssjef Morten Sjustøl i Agder politidistrikt til NTB.

Politiet besluttet å bortvise medlemmene på bakgrunn av historikk, utstyr de hadde med seg og andre opplysninger, ifølge Sjustøl.

– Det har vært et samlet bilde med opplysninger som gjorde at vi bortviste dem, sier han.

Han ønsker ikke å kommentere eller gå i detalj om det var noe konkret medlemmene gjorde før de ble stoppet av politiet.

Mer om Extinction Rebellion:

Medlemmene har fått et pålegg fra politiet om å holde seg unna området der partilederdebatten mandag blir avholdt. Dette pålegget gjelder fram til klokken 8 tirsdag, og ikke for andre deler av Arendal.

Extinction Rebellion startet i Storbritannia i fjor. Med en rekke til dels spektakulære aksjoner flere steder, hvor demonstranter har benyttet ulike former for sivil ulydighet, har bevegelsen blitt spredt til flere andre land.