Aktivister fra Extinction Rebellion iført sitt fjollete antrekk under en tidligere aksjon i Oslo. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Sju såkalte miljøaktivister fra ekstremistgruppen Extinction Rebellion avbrøt påskegudstjenesten i Skien kirke søndag. De viste seg som de pøbler de er.

Klokken 12 meldte politiet at de hadde rykket ut for å ta seg av sju demonstranter som hadde avbrutt en gudstjeneste i Skien, ifølge NTB.

En gruppe miljøekstremister iført røde drakter og med hvitmalte ansikt hadde trengt seg inn og forstyrret forsamlingen. De røde draktene og de malte ansiktene er et antrekk som er mye brukt for den ekstremistiske, såkalte miljøbevegelsen Extinction Rebellion, både i Norge og i utlandet.

De ser ut som en gjeng fjols, hvilket de gang på gang også viser at de er.

Det var kirketjeneren som meldte inn hendelsen på vegne av en småirritert forsamling, forklarer oppdragsleder Kamilla Aardal til NTB. Politiet var raskt på stedet, og det hele gikk rolig for seg.

De forskrudde ekstremistene fra Extinction Rebellion bør være glad for at de ikke fikk seg en omgang juling, men nå er ikke en gudstjeneste en anledning der det er naturlig å ty til slike handlemåter overfor uønskede inntrengere.

– Aktivistene fra gruppen Extinction Rebellion sier de har gjennomført en grønn markering og at de kommer til å følge politiets pålegg, sier Aardal.

Motivet for demonstrasjonen er uklart for politiet, forklarer hun.

Det er trolig uklart for de fleste andre også. Det eneste de har oppnådd, er å dumme seg ettertrykkelig ut.

– Vi vet ikke hvorfor de valgte å demonstrere i kirken og hva de ønsket å få fram med markeringen. Når det gjelder konsekvensene for de sju, så er vi litt usikre på om de faktisk kan straffes for hendelsen, sier Aardal.

Dessverre er det nok relativt sannsynlig at disse pøblene slipper unna med sin uverdige og umodne oppførsel. De er neppe intellektuelt og moralsk sett på et nivå der de er i stand til å kjenne skammen over å ha spolert en viktig høytidsstund for andre mennesker.

Dette var en fullstendig meningsløs og respektløs «markering» som viser for all verden hvilket lavmål denne gruppen står for.

Les også: 

Klimafanatikere oppfordrer barn til å utføre dør-til-dør-aksjoner

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.