Extinction Rebellion under en tidligere aksjon i Oslo. Foto: YouTube. 

Skien menighet ville ikke anmelde aksjonen der medlemmer av Extinction Rebellion avbrøt en gudstjeneste. Nå har politiet likevel startet etterforskning.

Document skrev om aksjonen til Extinction Rebellion sist helg, og omtalte den som «absolutt lavmål».

Nå ser det ut til at saken kan få et rettslig etterspill for denne ekstremistgruppen. I hvert fall har politiet innledet etterforskning, som muligens kan lede til reaksjoner i form av bøtelegging. NTB skriver:

– Politiet har opprettet sak, og vi vil undersøke om dette rammes av straffeloven og bestemmelsen om ordensforstyrrelse, sier politiadvokat Christine Hartveit Eriksrød i Sørøst politidistrikt til NRK.

Hun sier at de også skal undersøke om aktivistene har brutt loven ved å vise hensynsløs oppførsel.

Det var søndag at sju aktivister fra Extinction Rebellion gikk til aksjon med døde dyr på kors under påskegudstjenesten i Skien kirke og forsøkte å ta seg inn i kirken. De ble stoppet av kirketjenere og andre som var til stede.

Vårt Land skrev tirsdag at Skien menighet tar avstand fra aksjonen, men at de ikke ville anmelde aksjonistene til politiet fordi de ikke ville gi dem mer oppmerksomhet.

Politiet har likevel startet etterforskning på eget initiativ. Politiadvokat Eriksrød sier at det kan bli aktuelt med et forelegg dersom de kommer fram til at aksjonistene har brutt loven.

Les om andre aksjoner fra slike ekstremister: 

Klima-idioter blokkerer ti oljeterminaler i Storbritannia

Bestill fra Document Forlag: 

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.