Klimaaktivistene Extinction Rebellion planlegger to uker med demonstrasjoner i London. Extinction Rebellion har allerede krevd 83.000 politi å håndtere i år. De må hentes fra sine normale oppgaver fordi aktivistene vil ha oppmerksomhet. Oppbudet av politi har kostet rundt 180 millioner kroner, sier Scotland Yard.

Metropolitan Police assistant commissioner Nick Ephgrave sier at protestantene fra Extinction Rebellion hindrer politiet i å stanse kriminalitet.

Extinction Rebellion har kostet mer i politiressurser dette året enn brannen i Grenfell Tower og terrorangrepene ved London Bridge og Westminster tilsammen, sier høytstående offiserer i politiet. I april paralyserte de hovedstaden i 11 dager og 1100 aktivister ble arrestert.

Planen idag var å spraye hele Finansdepartementet med 1800 liter av blodlignende maling fra en utrangert brannbil, men det slo litt feil da de mistet kontrollen på slangen. Trykket er høyt (4-6 bar) og normalt krever det to brannmenn til å styre:

BBC
Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂