Det laboratoriedyrkede «kjøttet» som blant andre Bill Gates fremmer og investerer i, er i realiteten en form for kreft. Produkter som etterligner kjøtt har også vist seg å skape alvorlige helseproblemer hos forsøksdyr.

Bill Gates og World Economic Forum (WEF) har i høy grad promotert at en del av løsningen på påståtte klimaendringer er syntetisk mat til folket. Imidlertid viser det seg at syntetisk kjøtt dyrkes frem i laboratorium ved hjelp av såkalt udødeliggjorte cellelinjer (immortalized cell lines), og disse får cellene til å vokse som kreft.

Pre-kreftfremkallende celler 

Ifølge Bloomberg har ikke industrien data som strekker seg tilstrekkelig tilbake i tid til å bevise at laboratoriedyrket «kjøtt» ikke gir deg kreft – derfor forsøker de heller å unngå spørsmålet.

Bloomberg forklarer hvorfor udødeliggjorte cellelinjer brukes i produksjonen av falskt kjøtt:

– Celler i normalt kjøtt fortsetter ikke å dele seg i all evighet. For å få cellekulturene til å vokse i en hastighet som er stor nok til å få en bedrift til å gå rundt, bruker flere selskaper i all stillhet det som kalles udødeliggjorte celler, noe folk flest aldri spiser.

Mens udødeliggjorte cellelinjer er viktige innen medisinske forskning, bemerker Bloomberg at de teknisk sett er pre-kreftfremkallende – og til tider fullt ut kreftfremkallende.

Det er kreft

– Problemet er at de materialer som brukes til å fremstille «kjøttet», udødeliggjorte cellelinjer, replikeres for alltid – akkurat som kreft. Noe som i realiteten betyr at de er kreft. Innen industrien er de «overbevist» om at å spise slike produkter ikke utgjør noen risiko. Men det er ikke vanskelig å se for seg at selv om produktene er «bevist» sikre, vil folk vemmes av tanken på at de spiser en svulst, skriver Bloomberg.

Langsiktige sikkerhetsdata for fortæring av laboratoriedyrket «kjøtt» fremstillet ved hjelp av udødeliggjorte cellelinjer, vil ikke være tilgjengelig før det er gått lang tid. Bloomberg påpeker at udødeliggjorte celler kan formere seg i det uendelige under rette betingelser.

Impossible Food umulig?

Også ingredienser som er ment å etterligne smaken og teksturen til ekte vare, kan forårsake helseproblemer. Children’s Health Defense rapporterte om problemet i september 2022 og viste til en studie av rotter matet med Impossible Burger utført av selskapet Impossible Foods.

Undersøkelsen ble gjort under antagelsen om at falskt kjøtt ville ha minimal eller ingen skadelige virkninger. Men studien kom annerledes ut.

Blør som dyrekjøtt

Studien fant at soyaleghemoglobin (soy leghemoglobin, SLH) forårsaket «uforklarlige endringer i rottenes biologi». Rotter som ble fôret med SLH, opplevde uforklarlig vektøkning og endringer i blodet som indikerte betennelse eller nyresykdom og tegn på anemi. SLH, som kommer fra genetisk modifisert gjær, gir den kjøttfulle smaken på Impossible Burger og får den til å blø som dyrekjøtt når den skjæres opp.

Sprøytemidler og glysofat

En annen ingrediens i Impossible Burger som forårsaket helseproblemer, er ugressmiddeltolerant soyaprotein (HTSP). Impossible Foods introduserte HTSP til burgeroppskriften i 2019 for å forbedre produktets konsistens og unngå gluten, hveteproteinet som noen mennesker ikke kan tåle. Som et resultat kan falske kjøttburgere inneholde rester av sprøytemiddelet glyfosat.

Tester bestilt av interesseorganisasjonen Moms Across America bekreftet funnet. Basert på undersøkelser gjort ved Health Research Institute Laboratories i Iowa, hadde Impossible Burgers glyfosatnivåer elleve ganger høyere enn glyfosat funnet på Beyond Meat Burger som brukte plantebaserte ingredienser som ikke var genetisk modifisert.

Bill Gates investerer i laboratorie-«kjøttet»

Microsoft-mannen Bill Gates har investert i en rekke «syntetisk kjøtt»-startups. Blant foretakene er Impossible Foods, Beyond Meat, Memphis Meats og Hampton Creek Foods. I et intervju med MIT Technology etterlyste han retningslinjer som tvinger folk i rike land til fullstendig å gå over syntetisk storfekjøtt.

I sin bok «How to Avoid a Climate Disaster» forklarer han folket at det vil gå dem dårlig om de fortsetter å spise ekte kjøtt:

– Jeg synes alle rike land bør gå over til hundre prosent syntetisk storfekjøtt. Du kan venne deg til smaken og over tid kommer den til å bli enda bedre.

Gates, som omtaler seg selv som «filantrop», investerte tungt i covid-vaksiner gjennom Bill & Melinda Gates Foundation. Han var også en ihuga pådriver for vaksinering av folket.

Italia mot strømmen

I Italia går Giorgia Melonis regjering den stikk motsatte vei. De drøftet tirsdag å forby produksjon og salg av syntetiske matvarer, i særdeleshet kjøtt som er fremstilt i laboratorium.

For en uke siden påbød Italia merking av matvarer som inneholder larver og insektsmel og de skal plasseres i separate butikkhyller:

Italia vil forby syntetisk kjøtt – og påbyr merking av matvarer med insektsmel

Les også at et Bill Gates-finansiert super­marked som fokuserer på syntetisk fremstilt «kjøtt», tok fyr:

Bill & Melinda Gates-finansiert super­marked brenner i Nederland

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.